Līdz 25. oktobrim iespējams pieteikties konkursā „Ideju Kauss 2009".

Aicinām ikvienu, kurš jau ir sasniedzis 18 gadu vecumu, izmantot iespēju un iesniegt savu sen loloto un izdomāto inovatīvo biznesa ideju on-line režīmā www.idejukauss.lv. Apbalvošanas ceremonija norisināsies 2009. gada 22. decembrī, kad tiks paziņoti uzvarētāji, kuri saņems naudas balvas, kopsummā 9000 latu no konkursa partneriem, kurus varēs izmantot uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Ideju kauss ir biznesa ideju konkurss, kura mērķis ir veicināt jaunu uzņēmumu veidošanos un tādejādi sekmēt Latvijas ekonomisko izaugsmi. Tas dod iespēju realizēt savu biznesa ideju un iegūt biznesa uzsākšanai nepieciešamās zināšanas, kontaktus un finansējumu. Ideju kauss Latvijā pirmo reizi notika 2007. gadā. Konkursa ideja ir pārņemta no ziemeļvalstīs rīkotā Venture Cup, kurš kopš 1998. gada ar panākumiem norisinās Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā.

Visus iesniegtos darbus vērtēs kompetenta žūrija. Otrajā kārtā iekļuvušo darbu autoriem novembrī būs iespēja saņemt mentoringa pakalpojumus, kā arī piedalīties semināros par biznesa plānu rakstīšanu, finanšu analīzi un plānošanu, kā arī mārketingu.

Konkursu "Ideju kauss 2009" rīko VA „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra" ar Eiropas Savienības Reģionālā fonda un Eiropas Savienības atbalstu.

Konkursa rīkotājpartneris Junior Achievement – Young Enterprise Latvija.

"Ideju kausu 2009" atbalsta – Airbaltic Latvija, Ideju fabrika, Albert hotel, Skrivanek, Dienas Mediji, Red Bull, Europa Royale. Kompetences partneri – Latvijas darba devēju konfederācija, Nodarbinātības Valsts aģentūra, Lietišķās informācijas dienests, biedrība "Līdere", Junior Chamber International, Eko investors, Connect Latvija, biedrība "ZINIS", Jelgavas inovāciju centrs, Capitalia, Prima Capital.

Informatīvie atbalstītāji – Lietišķā Diena, radio SWH, SWH +, LNT, Latvijas Studentu apvienība, Workingday, draugiem.lv.

  Drukāt