Izstāde- Latvijas skolu jaunatnes fotokonkurss “Mana zeme skaistā”

Latvijas valsts simtgades pasākumu ietvaros, tika īstenots projekts “Latvijas skolu jaunatnes foto konkurss ”Mana zeme skaistā””. Projekta mērķis bija stiprināt Latvijas skolu jaunatnē piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi, īstenojot, mūsdienu tehniskām iespējām atbilstošas radošās aktivitātes. Otrdien, 9. oktobrī, plkst. 16.00 Ķekavas kultūras centra telpās atklās projekta “Mana zeme skaistā”  izstādi. Pasākuma laikā notiks arī labāko fogrāfiju autoru godināšana.

Konkursa mērķa auditorija bija skolēni no 1. - 12.klasei, kuri tika iesaistīti konkursa aktivitātēs, projekta darba grupai sadarbojoties ar Latvijas novadu un pilsētu pedagogiem.


Projekta būtiskākā aktivitāte bija foto konkurss, kura ietvaros skolēni bija aicināti uzņemt Latviju raksturojošas fotogrāfijas, izmantojot, mobilos telefonus un foto aparātus. Konkursa darbu iesniegšana notika projekta interneta vietnē www.manazemeskaista.lv, kur skolēniem bija iespēja ievietot savu attēlu pie sava novada, skolas un klases. Mājas lapas apmeklētājiem bija iespēja nobalsot par labākajiem attēliem.

 

Projekts ir brīnišķīga un lieliska iespēja, lai ne tikai caur foto objektīvu, bet arī ar viedtālruņa palīdzību, ieraudzītu un fiksētu, un, galvenais, dalītos savos iespaidos ar citiem- par to, cik mūsu mazā Latvija savā skaistumā un dažādībā ir liela. /Karīna Tatarinova.

Pēc izstādes beigām foto gleznas tiks nogādātas skolām kā dāvinājums.

 

 

 

“Mana zeme skaistā” projekta darba grupa

04.10.2018.

 

 

 

  Drukāt