Turpinās Latvijas vidusskolēnu atlase Eiropas Jauniešu parlamenta Nacionālajai sesijai

 

No 12. līdz 13.martam Gulbenes novada Valsts ģimnāzijā un Vecgulbenes muižā norisināsies Eiropas Jauniešu parlamenta pārstāvniecības Latvijā (Tellus) rīkotā Eiropas Jauniešu parlamenta Vidzemes reģionālā sesija, kas ir viens no vairākiem sagatavošanās posmiem Latvijas Nacionālajai sesijai. 9., 10. un 11. klašu skolēni no Vidzemes skolām diskutēs par sabiedrībā aktuāliem un nozīmīgiem tematiem, rakstīs rezolūcijas, piedāvājot savu risinājumu un viedokli par globālām problēmām. Reģionālā sesija Gulbenē ir otrais pieturas punkts no pieciem ceļā uz Latvijas Nacionālo sesiju, kurā piedalīsies reģionālo sesiju gaišākie prāti un viesi no ārzemēm.
 
Reģionālo sesiju mērķis ir sagatavot jauniešus Nacionālajai sesijai, kas norisinās katru gadu. Šovasar tiks organizēta 9. Eiropas Jauniešu parlamenta Latvijas Nacionālā sesija, kurā izvirzīs 14 Latvijas delegātus uz  divām starptautiskajām Eiropas Jauniešu parlamenta sesijām. Vidzemes reģionālajā sesijā piedalīsies 42 dalībnieki no Gulbenes, Limbažu, Aizkraukles, Mazsalacas, Ķekavas un Rīgas skolām. Skolu pārstāvji tiks iedalīti sešās dažādās komitejās, jaunieši diskutēs un rakstīs rezolūcijas. Sesijas noslēgums tiek plānots 13. martā Vecgulbenes muižā.
 
Eiropas Jauniešu parlamenta sesijas saista jauniešus no dažādām Latvijas un Eiropas pilsētām, palīdz izprast globālo un lokālo norišu kārtību, motivē būt sociāli atbildīgam pilsonim, kā arī palīdz veidot jaunieša individuālo viedokli un aizstāvēt to. Sesiju organizatori paši ir jaunieši, kas izprot argumentēšanas un komunikācijas lomu mūsdienu sabiedrībā. Parlamenta Reģionālās un Nacionālās sesijas norisinās angļu valodā.
 
Par gaidāmo Vidzemes reģionālo sesiju stāsta Juris Gogulis, viens no galvenajiem organizatoriem: „ Gaidāmās sesijas laikā meteorologi sola neatkārtojami lieliskus laikapstākļus, un par to mēs nešaubāmies, jo gan Eiropas Jauniešu parlamenta reģionālās sesijas delegāti, gan organizatori radīs daudz pozitīvas gaisa plūsmas. Ceru, kas sesijas dalībnieki tiks savaldzināti un apžilbināti ar Eiropas Jauniešu parlamenta burvību.”
 
Eiropas Jauniešu parlaments ir politiski un nacionāli neatkarīga organizācija, kuras galvenais mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, sociālo iniciatīvu un jauniešu personīgo attīstību. Pasākumu mērķauditorija ir Eiropas jaunie pilsoņi, nākotnes sabiedrības veidotāji. Tās dod jauniešiem iespēju izteikt savu viedokli par jautājumiem, kas ir aktuāli gan Eiropā, gan viņiem pašiem.
 
 
Papildus informācija:
http://www.tellus.lv/ejp/
http://www.tellus.lv/jaunumi/ejp/
 
Ieva Ozoliņa
Tellus Sabiedrisko attiecību koordinatore
ieva.ozolina1@gmail.com; +371 28329487
 
  Drukāt