Par stāvēšanas ilguma noteikšanu tirdzniecības centra “Liiba” stāvlaukumā

Tirdzniecības centra “Liiba” administrācija novērojusi, ka lielveikala autostāvietā nereti pietrūkst brīvo stāvvietu, kur veikala apmeklētājiem novietot savus transportlīdzekļus. Tādēļ pieņemts lēmums, ka no 24.oktobra TC Liiba stāvlaukumā tiks izvietotas jaunas ceļazīmes, kas noteiks autostāvvietu izmantošanas laiku līdz trīs stundām. 

Novērots, ka veikala stāvlaukumu izmanto ne tikai TC Liiba klienti, to ir iecienījuši arī tuvāko māju iedzīvotāji un atovadītāji, kuri novieto savus spēkratus ilgstošā stāvēšanā, savas ilgākas prombūtnes laikā vai izmanto iespēju,  lai ar sabiedrisko transportu dotos tālāk uz Rīgu. Rezultātā stāvvietu pietrūkst veikala apmeklētājiem, kuru īslaicīgai auto novietošanai šī stāvvieta ir paredzēta. Savukārt ziemas periodā nopietni tiek apgrūtināta stāvlaukuma tīrīšana.


Lai risinātu šo problēmu, šīs nedēļas laikā TC Liiba stāvlaukumā tiks izvietotas jaunas ceļazīmes, kas noteiks autostāvvietu izmantošanas laiku līdz trīs stundām. Tas ir pietiekams laiks, lai varētu veikt pirkumus, kā arī apmeklēt Doktorātu vai Skaistumkopšanas salonu, kas prasa ilgāku laiku.


Stāvvietā tiks izvietotas ceļazīmes, kas ir saskaņotas ar AS Latvijas Valsts ceļi, t.i., 537. zīme “Stāvvieta” ar 833. papildzīmi “Stāvēšanas ilgums”. Ceļazīmes paredz to, ka autovadītājam, kurš novietojis automobili ar šīm zīmēm apzīmētajā teritorijā, redzamā vietā aiz automobiļa priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, cikos transportlīdzeklis novietots stāvvietā.


Laiku var norādīt, izmantojot speciāli tam paredzētus pulksteņus vai atstājot rakstisku zīmīti, kas norāda auto novietošanas laiku. Ja apmeklējums ilgst vairāk nekā trīs stundas, ikviens autovadītājs ir aicināts atjaunot norādīto laiku un turpināt iepirkšanos.


Transportlīdzekļu novietošanu TC Liiba teritorijā, atbilstoši ceļazīmju noteikumu prasībām,  pārraudzīs Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas novada pārvaldes darbinieki un Valsts ceļu policija. Administratīvā atbildība par iepriekš minēto nosacījumu neievērošanu, saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpuma kodeksa 149.10 pantu, ir naudas sods 30.00 Eur apmērā.


Aicinam autovadītājus būt apzinīgiem un ievērot uzstādītās ceļa zīmes!

 

Tirdzniecības centrs „Liiba” 

24.10.2018.

 

  Drukāt