Skolēnu brīvlaikā, no 22. līdz 26.oktobrim, Baložos norisinājās dienas nometne Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm “Svētki un to tradīcijas”.

Dienas nometne daudzbērnu ģimenēm tika organizēta radošo darbnīcu formā ar mērķi iepazīt dažādus svētkus un gatavoties to svinēšanai. Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības iegūtajam finansējumam, dalība nometnē skolēniem bija bez maksas.


Vairākas dienas notika veselīgas uztura meistarklase, kurā bērni uzzināja par pamatprincipiem, kādi jāievēro, veidojot savu porciju, kā arī gatavoja veselīgus našķus. Citās darbnīcās tika gatavotas maskas un telpu dekori Helovīna un Sv.Patrika dienu svinībām, kā arī dāvanas un suvenīri Valentīna dienai un dīvainajiem pasaules svētkiem.


Līnijdeju meistarklasē bērni apguva vairākas dejas, tāpat iespēja izkustēties bija rotaļās, kas tika organizētas katru dienu.


Nometnes noslēgumā- 27.oktobrī bērni kopā ar vecākiem devās pārgājienā uz Uzvaras Līdumu un viesojās Ķiploku pasaulē, kur nogaršoja dažādus veselīgus saldus un sāļus ēdienus ar ķiplokiem, kā arī ēda siltu zupu. Pārgājiens notika, neskatoties ne uz lietu, ne uz vēju un visiem deva lielu enerģijas lādiņu.


Projekts īstenots ar Valsts reģionālās attīstības finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, budžeta finansētās mērķprogrammas „Ģimeņu atbalsta projektu konkurss pašvaldībām sadarbībā ar NVO” ietvaros īstenotā projekta Nr. 2/GIMEN/18/042 “Daudzbērnu ģimenēm labvēlīgu savstarpējo attiecību motivējošas vides izveide Valdlaučos un Ķekavā ”ietvaros.



Biedrība “Solis tuvāk”

29.10.2018. 

  Drukāt