Ķekavas jaunieši tiekas ar sociālā centra iemītniekiem

Pirmdien, 4.martā Ķekavas jaunieši projekta ietvaros jau ceturto reizi šogad apciemoja Ķekavas aprūpes centra iemītniekus, lai iepriecinātu viņus ar dažādām aktivitātēm un sarunām. 


Divi apciemojumi tika aizvadīti trenējot uzmanību un atmiņu ar dažādu galdaspēļu palīdzību. Viss aizrautīgāk tika spēlēts “loto”, iespējams tāpēc, ka balvā varēja iegūt garšīgas konfektes. Kā arī, lai atsvaidzinātu loģisko domāšanu, tika risināti interesanti atjautības uzdevumi, kuros visi, gan jaunieši, gan soc centra iemītnieki varēja “palauzīt galvu”.


Tuvojoties Valentīndienai jaunieši apciemoja sociālo centru, lai iepazīstinātu tā iemītniekus ar to, kas ir Valentīndiena un kāpēc to svin. Visi kopā cītīgi no papīra grieza sirdis - Valentīndienas simbolu, ēda kanfektes un dalījās ar saviem dzīves stāstiem. Krāsainās papīra sirdis ar konfektēm tika piestiprinātas pie sienām. Atlika tikai tās piesargāt, lai kāds gardēdis tās neapēd līdz pašiem svētkiem.


Bija arī iespēja veidot krāšņus apsveikumus, lai iepriecinātu viens otru šajos mīlestības pilnajos svētkos. Sociālā centra iemītnieks Raimonds šos apsveikumus papildināja ar brīnišķīgām karikatūrām, kas noteikti iepriecināja apsveikumu saņēmējus.


Pēdējā ciemošanās atkal ļāva jauniešiem un Sociālā centra iemītniekiem atraisīt savu radošumu. Tika griezti papīra taureņi un ziedi pavasara noskaņās ar mērķi nomainīt Valentīndienas dekorācijas uz kaut ko pavasarīgāku un saulaināku. 


Uz galda tika klāti gardi klinģeri un dziedot latviešu dziesmas, darbs ātri rosījās uz priekšu.


Lai gan projekta ietvaros bija paredzētas tikai četras nodarbības, jaunieši ir apņēmušies turpināt apciemojums, jo pavadīto laiku kopā, uzskata par vērtīgu pieredzi.


Gan jaunieši, gan soc centra iemītnieki uzskata, ka šādi pasākumi ir vajadzīgi. Tie ļauj paaudzēm atrast kopīgas intereses, iemācīties ko jaunu un vienkārši labi pavadīt laiku labā kompānijā.


Projekta realizāciju veica Ķekavas vidusskolas 12.b klases skolniece Herta Bāgante, kura pēc piedalīšanās Eurasia FLEX Ability Workshop ieguva finansējumu šī projekta izveidei.

 

 

 

Herta Bāgante

07.03.2019.

  Drukāt