Iepazīst konditorejas fabriku Baložos

Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 5.martā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, izpilddirektore Jolanta Jansone un uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska apmeklēja pārtikas produktu ražotni, kas izgatavo konditorejas izstrādājumus ar atpazīstamo zīmolu “Mario”.


Uzņēmums SIA “Baltās naktis” ir ar senu un interesantu vēsturi- uzņēmums savu darbību uzsāka 1995.gadā kā viens no lielākajiem makaronu izstrādājumu ražotājiem Baltijas valstīs. Tomēr reaģējot uz izmaiņām tirgū, 2003.gadā pieņemts lēmums paplašināt produkcijas sortimentu, uzsākot sausmaizīšu, baranciņu un kukurūzas nūjiņu, ražošanu, kā arī atverot mājas ceptuvi, piedāvājot pašu gatavotu maizi, tortes, cepumus un kliņģerus.


Kā norāda uzņēmuma dibinātājs Andrejs Magomedovs, šobrīd uzņēmums ar preču zīmi “Mario” piedāvā ap 180 dažādus produktus. Papildus šo gadu laikā sortimentā ir iekļauta arī īpaša pārtikas produktu līnija bērniem, kārumi, ko drīkst lietot personas ar diabētu, kā arī BIO produkti un izstrādājumi, kas piemēroti vegāniem.


Pārdošanas daļas vadītāja Ksenija Langa norāda, ka ap 35% no saražotās produkcijas tiek eksportēta uz vairāk kā 10 valstīm. Būtiski, ka konditorejas izstrādājumu gatavošanā uzņēmums cenšas izmantot pēc iespējas vairāk Latvijā ražotas izejvielas, tādejādi atbalstot vietējās saimniecības un nodrošinot teicamu produktu kvalitāti.


Lai veicinātu jaunās paaudzes izpratni par pārtikas produktu ražošanu, uzņēmums piedāvā ekskursijas skolēniem un pirmskolas izglītības iestādēm, lai parādītu bērniem kā tiek cepta maize, izgatavoti iemīļotie gardumi un pastāstītu kā cepums no ražotnes nonāk kastītē, ko varam atrast veikalu plauktos.


Ražotnē strādā ap 80 darbiniekiem, tomēr uzņēmuma vadība neslēpj, ka darbaspēka trūkums nav sveša problēma arī viņiem. Neskatoties uz sarežģījumiem, tostarp sīvo konkurenci konditorejas izstrādājumu tirgū, uzņēmuma vadība cerīgi raugās uz nākotni un turpina rūpīgi strādāt pie jaunu recepšu un produktu idejām.


Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, uzklausot uzņēmēju pieredzi un izaicinājumus norāda, ka pašvaldība ņems vērā ieteikumus, lai palīdzētu veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību novadā. Baložu pilsētā šogad ir plānots veikt ielu infrastruktūras uzlabošanas darbus Uzvaras prospektam, kā arī Saulgriežu, Skolas un Jaunatnes ielās. Tāpat plānots meklēt veiksmīgākos risinājumus, lai novadā izvietotu īpašas norādes, kas informētu par uzņēmumu ražotņu atrašanās vietām.



 

Administratīvā pārvalde

08.03.2019.

  Drukāt