Ar Atzinības krustu tiks apbalvota ilggadējo Daugmales pamatskolas skolotāja Zinaīda Matisone

Ordeņu kapituls nolēmis par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Atzinības krustu un iecelt par Atzinības krusta kavalieri ilggadējo Daugmales pamatskolas skolotāju, bibliotēkas vadītāju, muzejpedagoģi, Daugmales mazpulka "Dzirkstelīte" vadītāju Zinaidu Matisoni.


Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula lēmumu par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā Triju Zvaigžņu ordenis tiks piešķirts 31 izcilai personībai, Viestura ordenis – 9, bet Atzinība - 34. Augstākos Latvijas valsts apbalvojumus pasniegs valsts prezidents Egils Levits 18. novembrī svinīgā ceremonijā Rīgas pilī.


Augstākie valsts apbalvojumi tiks pasniegti gan par atsevišķu izcilu darbu profesijā, gan mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību. Valsts augstākie apbalvojumi ir mūsu valsts cieņas apliecinājums darbam Latvijā un Latvijai.


Zinaida Matisone apbalvojumu saņems par nopelniem Latvijas jaunatnes pilsoniskajā audzināšanā, par mūža ieguldījumu Daugmales pamatskolas dzīvē un par kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanu novadā, popularizēšanu plašā sabiedrībā, par ilggadēju ieguldījumu Latvijas Mazpulku organizācijas attīstībā.


Ķekavas novada pašvaldība, novērtējot lielo ieguldījumu kultūras un izglītības nozarē, kā arī Ķekavas novada attīstībā kopumā, pilsonisko aktivitāti un ilggadīgu panākumiem vainagotu darbu, 2014. gadā apbalvoja Zinaidu Matisoni ar novada augstāko apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”.   


Zinaida Matisone ir ieaugusi un vienmēr paliks ierakstīta Daugmales zemē, vēsturē, skolā un cilvēku sirdī.


Šobrīd Daugmales pamatskolas bibliotēkas un muzeja vadītāja, bet daudzus gadus bijusi starp populārākajām un mīļākajām skolotājām. Skolotāja ar lielo burtu. Paraugs gan kā pedagogs, gan kā cilvēks, kas mīl savu darbu un cilvēkus sev apkārt.


Jau kolhoza laikā skolotāja vadījusi skolēnu kolhozu „Dzirkstelīte”, radinājusi bērnus darbam un atbildībai par uzticēto. Vēlākos gados šis kolhozs pārtapis par Daugmales skolas mazpulku, par kuru atbildību vēl joprojām tur Zinaīda. Viņa ir ieguvusi biedrības „Daugavas savienība” balvu par ilggadējo Daugavas ielejas sakopšanu un vēsturisko vērtību saglabāšanu kopā ar mazpulcēniem.


Skolotājas Zinaidas sirdslieta ir skolas muzejs, kurā apskatāma Daugmales pilskalna, Nāves salas un Svētkalniņa vēsture. Viņas pašas moto ir: „Man ir atmiņām bagāta pagātne, man ir bagāta un jauka tagadne, jo man ir atļauts dzīvot kopā ar nākotni” .

 

Administratīvā pārvalde
29.10.2019.

  Drukāt