Ķekavas novadā viesojas sadraudzības pašvaldība no Bordesholmas

No š.g. 30. novembra līdz 4.decembrim ikgadējā vizītē uz Ķekavas novada pašvaldību ieradās Bordesholmas (Vācija) sadraudzības pašvaldības mērs ar pārstāvjiem no Bordesholmas pašvaldības un Bordesholmas sadraudzības biedrības. Vizītes ietvaros tika apmeklētas Mellupu sociālās mājas un Ķekavas sociālās aprūpes centrs, kur viesiem tika sniegts sirsnīgs koncerts, pēc kura Bordesholmas delegācija iepriecināja aprūpes centra iemītniekus ar pirmssvētku dāvanām.

 

 

Delegācija tikās ar Ķekavas novada pašvaldības vadību un speciālistiem, lai pārrunātu turpmākos sadarbības plānus, nosakot sadraudzības aktivitātes 2020. gadam energoefektivitātes pieredzes apmaiņas jomā, skolēnu prakses nodrošināšanā un Bordesholmas pieredzes pārņemšanu Ķekavā sociālajā projektā “Tafeln” par ēdiena ziedošanu sociāli maznodrošinātām personām.


Savukārt, Jaunatnes iniciatīvu centra pārstāvji ar jauniešiem noorganizēja delegācijas viesiem ritma studijas meistarklasi un Žurnālistikas, Foto un video studijas jauniešiem bija iespēja nointervēt un veidot reportāžu par sadraudzības pašvaldību, sniedzot starptautiskajiem viesiem iespēju klātienē redzēt, kā attīstījies un darbojas noslēgušais Bordesholmas un Ķekavas sadarbības projekts  “Miera balodis”.


Bordesholmas delegācija draudzīgā gaisotnē tikās arī ar Ķekavas-Bordesholmas sadraudzības biedrību, vienojoties par abu biedrību nākošā gada sadarbības plāniem, tai skaitā par kopīgi plānoto braucienu uz Vāciju un Dāniju.


 

 


Attīstības un būvniecības pārvalde
09.12.2019.

 

 

  Drukāt