Iegūta pieredze mobilitātes programmas Norden ietvaros

Apstiprinātā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts administrācija” projekta “Pieredzes apmaiņa energopārvaldības plāna un viedo pilsētu stratēģijas plānošanā” ietvaros septembrī un novembrī Ķekavas novada pašvaldības darbinieki piedalījās pieredzes apmaiņas braucienos uz Aarhus pašvaldību Dānijā un uz Joensuu pašvaldību Somijā.


Projekta mērķis bija iegūt pieredzi energoefektivitātes jautājumos, energopārvaldības plāna izstrādē un administrēšanā, viedo pilsētu principu ieviešanā, iedzīvotāju iesaistes procesa organizēšanā un pārnest labās prakses piemērus Ķekavas novada pašvaldībā no divām Ziemeļvalstīm.

 
Ņemot vērā to, ka Ķekava novada pašvaldībā viens no aktuālākajiem jautājumiem ir energopārvaldības plāna izstrāde un ieviešana, jaunu izglītības iestāžu būvniecība un/vai pārbūve, ir svarīgi mācīties tādu pašvaldību pieredzi, kur ir īstenoti labākie risinājumi izglītojamiem un iedzīvotājiem. Tika apmeklētas pašvaldības, kuras ir līderi ilgtspējīgu risinājumu un iedzīvotāju iesaistes jautājumos. Divās darba dienās katrā no pašvaldībām tika iegūts teorētisks ieskats šo pašvaldību nozaru rīcību plānos, darba metodēs, budžeta plānošanā, kā arī praktiskā daļa – īstenoto objektu apskate.

 

25.11.2019.
Attīstības un būvniecības pārvalde

 

  Drukāt