Pašvaldība paraksta sadarbības līgumu ar uzņēmējiem

 

 

 

17. decembrī Ķekavas novada pašvaldība un biedrība Uzņēmēju padome parakstīja sadarbības līgumu, kurā noteiktas sadarbības jomas un veidi, kas veicinātu uzņēmēju tiešo līdzdalību pašvaldības lēmumu pieņemšanā novada ekonomiskās aktivitātes un vietējo iedzīvotāju labklājības veicināšanai.

Pēc sadarbības līguma parakstīšanas Ķekavas novada Uzņēmēju padomes pārstāvji pulcēja vienkopus vairākus novada uzņēmējus, lai apspriestu tālākos darbības virzienus un pašvaldībā risināmos jautājumus, kā arī informētu par noslēgto sadarbības līgumu.

Tikšanās laikā, apspriežot sadarbības līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību, par tā galvenajiem ieguvumiem uzņēmēji uzskata pieeju elektroniskajiem Domes sēdes materiāliem jeb e-portfelim. Kā ieguvums tiek vērtēts arī panāktā vienošanās par Uzņēmēju padomes pārstāvju dalību dažādās pašvaldības veidotajās darba grupās. Saskaņā ar līgumu arī tikai pēc uzņēmēju iniciatīvas pašvaldībai būs jāveido darba grupa kādas konkrētas problēmas risināšanai.

Tikšanās laikā uzņēmēji apsprieda arī pašvaldības iespēju deleģēt savas funkcijas uzņēmējiem, tādējādi dodot darbu uzņēmumiem un iegūstot šo pakalpojumu par labāku cenu, kas ļautu ietaupītos pašvaldības līdzekļus novirzīt, piemēram, izglītībai vai sociālajai sfērai. Arī šis jautājums ir iekļauts sadarbības līgumā.

 

  Drukāt