Ķekavas novada pašvaldība sadarbosies ar Pleskavu

Lai veicinātu sadarbību starp pašvaldībām un nodrošinātu līdzsvarotu teritoriju attīstību, apgūstot Eiropas Savienības finansētās Latvijas– Igaunijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas līdzekļus, Ķekavas novada pašvaldība un Pleskavas rajona administrācija šonedēļ Pleskavā parakstīja sadarbības līgumu.

 

„Mūsu tikšanās vainagojās ar sadarbības līguma parakstīšanu dažādās jomās – kultūrā, izglītībā, drošībā, sportā, uzņēmējdarbībā. Viens no būtiskākajiem ieguvumiem ir abpusējais apliecinājums sadarboties Eiropas Savienības fondu finansējuma saņemšanā un projektu īstenošanā iedzīvotāju labklājības veicināšanai,” uzver Ķekavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Roberts Jurķis.

 

Pārrunājot iespējamos sadarbības virzienus starp pašvaldībām, abas puses konceptuāli vienojās par sadarbību sporta jautājumu risināšanā, skolēnu un skolotāju pieredzes apmaiņu, bērnu un jauniešu nometņu organizēšanā, kultūras daudzveidības popularizēšanā, piemēram, rīkojot savstarpējos koncertus un gadatirgus, kā arī vienojās par sadarbību uzņēmējdarbības veicināšanā.

 

Vizītes laikā Ķekavas novada Domes pārstāvji tikās arī ar pārstāvjiem no Eiroreģiona Pleskava – Livonija Pleskavas sekcijas un laikraksta Pleskavas province. Ar vietējo laikrakstu tika noslēgts sadarbības līgums par informācijas apmaiņu. Šāda sadarbība avīzei jau norit ar Alūksnes, Balvu un Gulbenes novadu Domēm. Šobrīd Ķekavas novada pašvaldība intensīvi strādā pie sadarbības jautājumiem ar Eiroreģiona pārstāvjiem.

 

Ķekavas novada Domes pārstāvju vizīte Pleskavas rajonā noritēja no 13.līdz 15.decembrim.

 

 

  Drukāt