Doles - Ķekavas draudzes mācītāja vēlējums svētkos

 

Vai kāds spētu izdomāt dāvanu, kuru uzdāvināt visiem Latvijas iedzīvotājiem? Katram, kurš to vēlētos saņemt. Pie tam, nevis kādu lētu uzlīmi vai reklāmas sludinājumu pastkastīte, bet kaut ko vērtīgu.
Būtu laikam pagrūti, vai ne?
 
Ko gan lai vienādu dāvinātu bagātam un nabagam? Valstsvīram un bezdarbniekam. Profesorei un mājsaimniecei. Cilvēkam mūža nogalē un bērnam. Godājamam pilsonim un ieslodzītajam.
 
Tomēr vismaz viena iespēja pastāv. Tā ir dāvana, par kuru katru gadu mums atgādina Ziemassvētki. Dievs runā uz cilvēkiem dažādi. Caur ciešanām, strupceļiem, mīlestību, prieku, atziņām un vēl dažādi, bet vistiešāk caur savu Vārdu.
 
Ziemassvētkos Dieva Vārds saka - jums šodien Glābējs dzimis, Kristus tas Kungs.
 
Vārds „jums” sevī ietver katru cilvēku. Visus iepriekšminētos dāvanu saņēmējus un vēl daudzus citus. Arī tos, kuri pašlaik dzimst un tos, kuri šobrīd aiziet mūžībā.
 
Šai vēstij nav šķērslis barjeras, kuras uzceļ cilvēki. Sienas starp varu un tautu. Brīviem un tiem, kas nebrīvē. Slimajiem un veselajiem. Šai vēstij nav valodu barjeras, uzskatu atšķirības, jo Ziemassvētku vēsts runā citā valodā – dvēseles valodā, mīlestības valodā. Te nozīme nav cilvēka ārējam stāvoklim, bet viņa vēlmei saņemt, piedzīvot to, ko Dievs dod pasaulei naktī, kad piedzimst Kristus. Gaišumu dvēselē, mieru un prieku par to, ka ne visu šajā pasaulē var noteikt nauda, varas stāvoklis, politiskā piederība, ka pastāv vērtības, pastāv dāvanas, kuras meklējamas garīgā pasaulē. Pasaulē, kas ganiem parādījās kā slavējoši eņģeļu pulki debesīs.
Paldies Dievam par to!
 
Novēlu katram Ķekavas novada iedzīvotājam Ziemassvētku vēsts skaistumā un vienkāršībā atrast savu vietu pie Jēzus šūpuļa. Ieraudzīt, ka piedzimušais Jēzus ir arī mans Glābējs. Glābējs no mūžīgā ļaunuma, grēka un nāves. Bet novēlu arī, lai sastapšanās ar Dieva mīlestību palīdz sakārtot mūsu ikdienas dzīves - sakārtot to, ko cilvēku nepareizā rīcība ir sajaukusi, vai iznīcinājusi. Pārvarēt to, ko saucam par grūtību laiku mūsu zemē!
 
Svētīgu un priecīgu visiem šo Ziemassvētku laiku!
 
Doles – Ķekavas draudzes mācītājs Raivis Martinsons

 

  Drukāt