Apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības projekta pieteikums Eiropas Klimata iniciatīvai

 

Vācijas Federatīvās Republikas Vides, dabas aizsardzības un kodoldrošības ministrijas apakšprogrammas Eiropas klimata iniciatīva (EUKI) apstiprinājusi Ķekavas novada pašvaldības iesniegto projektu "Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivātes jomā" ar kopējo piešķirto finansējumu 282 499, 80 eiro.

 

Projekta laikā ir plānots attīstīt enerģijas pārvaldības plānu un veikt energoauditu, ieskaitot termogrāfiju, desmit projekta pašvaldību sabiedriskajām ēkām. Tāpat plānots arī ieviest inovatīvas tehnoloģijas, piemēram, LED apgaismojuma nomaiņu kādā no pašvaldības izglītības iestādēm, kā arī rīkot enerģijas taupīšanas konkursu izglītības iestādēs. Plānots ieviest pašvaldībā klimata pārmaiņu konsultāciju sistēmu un organizēt informatīvos pasākumus. Projekta ietvaros tiks organizētas arī enerģijas dienas izglītības iestādēs, kā arī pieredzes apmaiņa un apmācības par energoefektivitāti.

 

Apstiprinātā projekta vadošais partneris ir Ķekavas novada pašvaldība un tā partneri ir Bordesholmas pašvaldība Vācijā un Gostinas pašvaldība Polijā, kuri kopā projektu īstenos no šī gada beigām līdz 2022. gada 31. oktobrim.

 

EUKI programmas mērķis ir zināšanu un izpratnes veidošanas nostiprināšana, lai veicinātu klimata aizsardzību un ar klimatu saistītās ekoloģiskās, sociālās un ekonomiskās iespējas, kā arī labas prakses apmaiņas, zināšanu un pieredzes nodošanas un tīklu veidošanas veicināšana, lai atbalstītu pārveidojošos procesus un labvēlīgus pamatnosacījumus siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai. Programmas ietvaros notiek kapacitātes stiprināšana, izstrādājot koncepcijas un projektus, lai piesaistītu Eiropas fondus novatoriskai un progresīvai rīcībai klimata jomā.

 

Ķekavas novada pašvaldībai jau ir pieredze atjaunojamo energoresursu jomā, ieviešot tādus projektus kā, Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) programmas projekts “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana, ieviešot elektromobiļus Ķekavas novadā”, KPFI programmas projekti „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ķekavas PII „Ieviņa”, Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Ķekavas novada pirmskolas izglītības iestādē „AVOTIŅŠ”, ESF projekts “Ķekavas novada pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšana, veicot pētījumu par energoefektīvu pašvaldības ielu un sabiedrisko vietu apgaismojumu”, Horizonts 2020 programmas projekts “Nodrošināt neitrālu oglekļa emisiju reģionos līdz 2050. gadam (C -TRACK-50)”, kura ietvaros izstrādāts un apstiprināts Ķekavas novada Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plāns.

 

Administratīvā pārvalde
08.12.2020.

  Drukāt