Notiek Ķekavas parka sakopšanas darbi

Ķekavas novada pašvaldība turpina Ķekavas parka sakopšanas darbus, lai, iestājoties pavasarim, iedzīvotājiem un viesiem pavērtos sakopta un vizuāli pievilcīga parka ainava.


Kā informē Īpašumu pārvalde, šobrīd Ķekavas centra un parka sakopšanas darbu ietvaros, notiek koku un krūmu retināšana, kuras laikā tiek izcirsti nokaltušie, bojātie un neperspektīvie koki. Šie darbi tiek veikti, lai veidotu pievilcīgu ainavu, vietām atsedzot Ķekavas upi, kas gleznaini vijas caur parku, daudzdzīvokļu namiem un pagalmiem. Tāpat bojāto, sauso un vēja lauzto koku izciršana nepieciešama arī iedzīvotāju drošībai un veselo koku augšanas apstākļu uzlabošanai.


Visas kopjamās platības pirms darbu veikšanas izvērtē mežsaimniecības un labiekārtošanas speciālisti, pēc kuru rekomendācijām darbu veicēji izlases veidā saglabā vērtīgos kokus, vienlaicīgi vietām atstājot augam jaunākus kociņus, kļavas, ievas un vītolus, kas ar laiku nomainīs vecos alkšņus. Ķekavas centrā gar upi un parkā galvenokārt ir dabīgi apmežojušās un ilgstoši nekoptas audzes, kuru sastāvā dominē alkšņi, kas pēc 30 gadiem tiek uzskatīti par nevērtīgiem, jo pamazām nokalst un izgāžas. Tāpat pašvaldība plāno pakāpeniski veidot arī jaunus apstādījumus.


Jau iepriekšējos gados ir uzsākta Ķekavas parka teritorijas sakopšana, un šobrīd tiek turpināts darbs pie parka labiekārtošanas, lai iedzīvotājiem šo parku izveidotu kā patīkamu atpūtas vietu.  Tā ietvaros jau izveidotas koka laipas un atpūtas soliņi,  kā arī nodrošināta vides pieejamība. Šogad Ķekavas novada pašvaldība arī uzsāks atpūtas vietas izveides darbus pie Ķekaviņas upes ietekas Daugavā, Ķekavas centrā.

 

Administratīvā pārvalde
11.03.2021.

  Drukāt