Saņemts finansējums novada NVO darbības stiprināšanai

 

 

Eiropas Kopienas programmas Eiropa Pilsoņiem (2007-2013) projektu konkursā apstiprināts Ķekavas novada kultūras aģentūras (ĶNKA) izstrādātais projekts „Eiropas pilsoniskās apziņas attīstība: NVO darbības stiprināšana” (Building Active European citizenship: strengthening participation in NGO's work).

 

Projekta mērķis ir veicināt pieredzes apmaiņu starp nevalstiskajām organizācijām no projekta partnervalstīm NVO darba popularizēšanā un jaunu cilvēku iesaistīšanā NVO darbībā; rast jaunus veidus, kā uzlabot iedzīvotāju līdzdalību; kā arī veicināt ilgtspējīgu sadarbību starp projekta partneriem.

 

Projekta īstenošana notiks starptautiskā festivāla VIA Ķekava ietvaros no 7. līdz 11.septembrim. Projekta dalībnieki prezentēs savas organizācijas, piedalīsies diskusijās un radošajās darbnīcas saistībā ar projekta tēmas problemātiku, apmeklēs novada kultūras un tūrisma objektus, kopīgi sagatavos kultūras priekšnesumus un piedalīsies festivāla aktivitātēs. Kopumā projektā iesaistīsies 30 cilvēki no katras partnerorganizācijas.

 

ĶNKA projekta partneri ir Ķekavas un Bordesholmas draudzības biedrība; Šauļu pilsētas jauniešu centrs (Lietuva); asociācija Eiropas māja Gostinā (Polija); Deutsch-Lettische Partnerschaft Bordesholm-Kekava (Vācija).

 

Saņemtais līdzfinansējums, vairāk kā 20 tūkstoši eiro, tiks izmantots, lai segtu uzņemošās pašvaldības organizatoriskās izmaksas (dalībnieku ceļa izdevumi, izmitināšana, ēdināšana, vietējais transports, u.c.).

 

Informāciju sagatavoja:
Arta Platace
Ķekavas novada kultūras aģentūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: arta.platace@kekava.lv
Mob.tālrunis: +371 29475634

 

                              

 

  Drukāt