Dzīvnieku aizsardzības dienā aicina ziedot un kopīgi talkot dzīvnieku patversmē “Mežavairogi”

2.oktobrī, atzīmējot dzīvnieku aizsardzības dienu, dzīvnieku patversmē “Mežavairogi” norisināsies pasākums “Draudzības garša kopā ar Josera”. Šajā dienā ikviens interesents aicināts doties uz patversmi, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu uzlabot patversmes iemītnieku ikdienu – sakoptu teritoriju un palīdzētu ar citiem saimnieciskajiem darbiem, kā arī sniegtu patversmes suņiem tik vajadzīgo cilvēku mīlestību – dodoties ar tiem pastaigās. Aicinām arī ziedot patversmes dzīvniekiem noderīgas saimniecības lietas (bļodiņas, segas, pavadiņas u.c.) un barību. Līdz pat 1.oktobrim interneta veikalā www.bertasnams.lv ir iespēja iegādāties produkciju ar atlaidi, ko Bertas Nams 2.oktobrī nogadās patversmē.

 

Dzīvnieku patversme “Mežavairogi” darbojas jau 12 gadus un ik gadu pie sevis uzņem ap 2000 dzīvnieku, tajā skaitā arī savvaļas un lauksaimniecības dzīvniekus. Darbība pamatā tiek nodrošināta ar sadarbības partneru atbalstu un līdzcilvēku ziedojumiem. Šobrīd patversmē mitinās 50 suņi, 15 kaķi, 4 degunlācīši, 2 lūši, 2 brūnie lāči un zirgs.

 

Veterināro zāļu un dzīvnieku barības lieltirgotava “Bertas Nams”, kopā ar zīmolu “Josera” 2.oktobrī interesentus aicina doties uz  patversmi “Mežavairogi”, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu veikt patversmes teritorijas sakopšanas darbus un sagatavotu to ziemai. Ikviens, kas vēlas palīdzēt, aicināts ņemt līdzi savus darba cimdus. Visas dienas garumā būs pieejama silta tēja, bet pusdienās tiks pasniegta spēcinoša sēņu zupa, kuras pagatavošana taps ar SIA “ASAVA” atbalstu.

 

Tikpat svarīga kā teritorijas uzturēšana, ir arī patversmē mītošo dzīvnieku, īpaši suņu, socializēšana. Lai sunim būtu lielākas iespējas nokļūt jaunās mājās, viņam jāprot veiksmīgi komunicēt ar cilvēkiem un labi uzvesties. Tāpēc pastaigas kopā ar patversmes darbiniekiem vai brīvprātīgajiem ir ļoti nepieciešamas. Arī 2.oktobrī būs iespēja doties pastaigās ar “Mežavairogu” suņiem, lai iepazītos, sniegtu tiem tik ļoti nepieciešamo komunikāciju un izkustētos svaigā gaisā.

 

Kā minēts, patversmes darbība un nodrošinājums dzīvniekiem ir tieši atkarīgs no līdzcilvēku ziedojumiem, tāpēc arī šajā laikā aicinām apskatīt lietas sev apkārt – varbūt mājās ir kāds jau nolietojies pleds, putekļus krāj nevajadzīgas bļodiņas, spaiņi, kas mājās aizņem vietu, bet patversmes iemītniekiem būs ļoti noderīgi. Ziedojumus var atvest 2.oktobrī un nodot uz vietas patversmē, vai līdz 30.septembrim nogādāt “Bertas Nams” aptiekā Ventspils ielā 50 k.6 (darba dienās 9:00 – 17:00, ceturtdienās 9:00 – 18:00), lai saziedoto kopīgi nogādātu patversmē. Ja nav iespējas atbraukt pašiem, bet vēlme palīdzēt ir, tad piedāvājam iespēju interneta veikalā www.bertasnams.lv iegādāties produkciju (suņu, kaķu, zirgu barību, kārumus un kopšanas līdzekļus) ar atlaidi (ievadot pirkuma promo kodu MEZAVAIROGI). Norādot akcijas kodu, iegādātie produkti tiks piegādāti uz patversmi.

 

Nepieciešamās ēdamās lietas patversmes iemītniekiem:

  • suņiem un kaķiem: sausā barība, konservi, kaķēnu pastētes, kārumi;
  • lāčiem: āboli, ķirbji, burkāni, ievārījums, ogas;
  • zirgam, kazām un pundurcūkai: āboli, ķirbji, burkāni;
  • degunlācīšiem: vīnogas, āboli, arbūzi.

 

Nepieciešamās saimnieciskās lietas: metāla bļodas, katli, kakla siksnas un pavadas, kaķu tualetes smiltiņas, kaķu pārnēsājamie būri, vienreizlietojamie paladziņi, salvetes, pēcoperāciju apkakles, šļirces 1, 2 un 5ml, pretparazītu preparāti, darba cimdi, vienreizlietojamie cimdi, trauku un virsmu mazgāšanas līdzekļi, švammes.

 

Sekojiet līdz pasākuma aktualitātēm Bertas Nams, Josera un Mežavairogu Facebook lapās. Papildus informācijai aicinām sazināties ar patversmi pa tālruni 24422440.

 

Pasākums norisināsies brīvā dabā 12ha plašā teritorijā. Apmeklētājiem jāievēro valstī pieņemtie epidemioloģiskās drošības noteikumi Covid19 izplatības ierobežošanai, aktivitātēs piedaloties individuāli vai savas mājsaimniecības ietvaros, kā arī, ievērojot savstarpējo distanci.

 

 

Dzīvnieku patversme “Mežavairogi”
27.09.2021.

 

 

  Drukāt