Ķekavas novada īstenotā projekta “Idejas ceļ gaisā!” pašpārvalžu konsultantu seminārs jau februāra sākumā

Nākamnedēļ, 4. februārī, norisināsies pirmā no projekta “Idejas ceļ gaisā!” aktivitātēm – atbalsta seminārs pašpārvalžu konsultantiem un citām novada darbā ar jaunatni iesaistītām personām.


Semināra mērķis ir atbalstīt novada skolu pašpārvaldes, sniedzot pašpārvalžu konsultantiem nepieciešamās kompetences, kā arī veicināt sadarbību pašpārvalžu starpā un novada līmenī. Dienas laikā konsultanti atsvaidzinās zināšanas par jauniešu līdzdalību, pašpārvaldes darbību, funkcijām, akreditāciju un darba plānošanu, kā arī dalīsies savstarpējā pieredzē un iepazīsies ar vairākiem pašpārvaldes jauniešu pieredzes stāstiem.


Šī aktivitāte ir pirmā no 7 aktivitātēm, kas visa projekta laikā iesaista gan pašpārvalžu konsultantus, gan pašus pašpārvaldes dalībniekus aktīvā izaugsmes un sadarbības procesā, strādājot pie savām iniciatīvām, radoši izvērtējot apgūto un atbalstot pašpārvaldes darba veiksmīgu atsākšanos pēc vasaras jaunajā mācību gadā.

 

Projekta mērķi ir:

  • Atbalstīt novada skolu pašpārvaldes, sniedzot gan pašpārvalžu konsultantiem, gan pašpārvalžu dalībniekiem nepieciešamās prasmes un zināšanas efektīvākai dalībai pašpārvaldē atbilstoši katras skolas vajadzībām;
  • Veicināt pašpārvalžu sadarbību, radot iespējas pašpārvaldēm kontaktēties savā starpā, dalīties pieredzē un idejās un sadarboties.

 

Projekts "Idejas ceļ gaisā!" īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam ietvaros.

 

 

Ķekavas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde
28.01.2022.

  Drukāt