Šobrīd Ķekavas novadā reģistrēti 4720 mājdzīvnieki

Visiem mājdzīvnieku īpašniekiem un turētājiem savi mīluļi ir jāreģistrē Latvijas Lauksaimniecības datu centrā, kur šobrīd Ķekavas novadā ir  reģistrēti 4720 mājdzīvnieki – 4382 suņi, 337 kaķi un viens sesks.

Mājdzīvnieku īpašniekiem līdz mājdzīvnieka četru mēnešu sasniegšanai jāparūpējas, lai tam būtu implantēts mikročips un  jāreģistrē mīlulis Lauksaimniecības datu  centra (LDC) datu bāzē, samaksājot vienreizējo valsts nodevu, kas ir septiņi eiro.

Pēc Veterinārmedicīnas likuma grozījumu spēkā stāšanās mājas (istabas) dzīvnieka apzīmēšanu ar mikroshēmu, pases izsniegšanu un pirmreizējo reģistrāciju datubāzē drīkst veikt tikai praktizējošs veterinārārsts, tādēļ no 2022.gada janvāra klientu apkalpošanas centros vairs nav pieejams dzīvnieku pirmreizējās reģistrācijas pakalpojums.


Informācija par mājdzīvnieku reģistrēšanu.

 

Informācijas aktualizēšana par mājdzīvnieku ir jāatjauno, gadījumos, kad:

  • mainās reģistrētā mājas (istabas) dzīvnieka turēšanas vieta vai tā īpašnieks (vai turētājs),
  • situācijās, kad dzīvnieks ir nomiris, pazudis vai atrasts.

 

Šos notikumus par dzīvnieku var ievadīt:

  • veterinārsts,
  • dzīvnieka īpašnieks, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu www.latvija.lv vai LDC tīmekļvietnē pieejamo e-pakalpojumu,
  • pašvaldības Klientu apkalpošanas centros.

 

Vēlamies atgādināt, ka saskaņā ar Ķekavas novada saistošajiem noteikumiem Nr.17/2021 ”Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ķekavas novadā” visām fiziskām un juridiskām personām par suņu turēšanu Ķekavas novada administratīvajā teritorijā ir jāmaksā ikgadējā nodeva, kuras likme ir 4.27 eiro par vienu suni gadā.
 

Plašāk ar noteikumiem var iepazīties - https://www.kekava.lv/pub/index.php?id=1963&gid=97&lid=16358

 

Ķekavas novada pašvaldība atgādina - mājdzīvnieka ienākšana ģimenē ir nopietns lēmums uz vairākiem gadiem, kas paredz arī atbildību, rūpes un pienākumus. Paldies visiem godprātīgajiem dzīvnieku īpašniekiem, kuri savus mājdzīvniekus ir reģistrējuši un ar mīlestību rūpējas par saviem mīluļiem!

 

2021.gadā Reģionālās pašvaldības policijas dežūrdaļa saņēmusi 156 izsaukumus par noklīdušiem un savainotiem dzīvniekiem. No visiem izsaukumiem 45 bijuši par klaiņojošiem suņiem, 58 par kaķiem un 53 par savvaļas dzīvniekiem, kopumā patversmes redzeslokā nonāca 210 dzīvniekiem, no kuriem mājās atgriezās 28 dzīvnieki. Ķekavas novada pašvaldība aicina saimniekus pieskatīt savus mīluļus, lai klaiņojošo mājdzīvnieku skaits nevairotos.

 

Mājdzīvnieka pazušanas gadījumā aicinām sazināties ar Reģionālo pašvaldības policiju, zvanot pa tālruni 67937102

 



 

 

 

Administratīvā pārvalde
14.02.2022
.

 

  Drukāt