Turpinoties pedagogu saslimšanas gadījumiem, bērnudārzos īslaicīgi var tikt slēgtas grupiņas

Ķekavas novada pašvaldība informē, ka novada pirmskolas izglītības iestādēs joprojām ir novērojama regulāra pedagogu slimošana, kā rezultātā var rasties situācijas, kad kādai no grupiņām nav iespējams nodrošināt audzinātāju. Šobrīd šis jautājums ir īpaši aktuāls Baldones pirmskolas izglītības iestādē “Vāverīte”, tādēļ aicinām vecākus būt saprotošiem, ja kāda no grupiņām ir slēgta un bērniem īslaicīgi ir jāpaliek mājās.


Baldones pirmskolas izglītības iestādes “Vāverīte” vadība informē, ka sakarā ar vairāku pedagogu un atbalsta personāla saslimšanu, 2022.gada 17. un 18. februārī, iestādē būs slēgtas 4 grupas, bet vēl 2 grupas darbosies tikai daļēji.


Gan pašvaldības speciālisti, gan pirmskolu izglītības iestāžu vadība cenšas rast drošus risinājumus un īslaicīgi pārformēt grupiņas, lai pedagogu un pārējā personāla slimošanas gadījumos rastu iespējas bērniem apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, tomēr ne vienmēr tas ir iespējams. Šādos gadījumos vadība sazinās ar vecākiem un cer uz sapratni, lūdzot bērnus nevest uz pirmskolas izglītības iestādi.


Atgādinām, ka 15.februārī valdība noteica grozījumus MK rīkojumā, kas paredz jaunu kārtību mājas karantīnas ievērošanā.


Pirmsskolas izglītības pakāpē
tie bērni, kas noteikti kā kontaktpersonas savā izglītības iestādē, turpmāk varēs neievērot mājas karantīnas nosacījumus, lai turpinātu piedalīties klātienes izglītības procesā vai klātienē saņemtu bērnu uzraudzības pakalpojumu. Lai turpinātu klātienes izglītības procesu, bērnam nav nepieciešams veikt testu.


Taču, ja kontakts ar inficētu personu būs saistīts ar Covid-19 gadījumu mājsaimniecībā, tad pirmsskolas izglītībā iesaistītais bērns varēs atgriezties klātienes izglītības procesā tikai tad, ja kopš pēdējā kontakta ar inficētu personu pagājušas ne mazāk kā 10 dienas. Tāpat mājas karantīnu, kas uzsākta pēc pēdējā kontakta ar inficētu personu, bērns joprojām varēs noslēgt arī ar testu, kas veikts laboratorijā ne agrāk kā septītajā dienā.


Šie nosacījumi attiecas uz pirmsskolas vecuma bērniem arī interešu un profesionālās ievirzes izglītības programmās.


Plašāka informācija Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.

 

Administratīvā pārvalde
16.02.2022.

 

 

  Drukāt