Ķekavas novadā ceļu uzturēšanai izmanto vairāk kā 45 dažādas transporta vienības.

Lai nodrošinātu Ķekavas novada ceļu, ielu un ietvju uzturēšanas un uzkopšanas darbus, novada komunālajās saimniecībās tiek izmantotas vairāk kā 45 dažādas transporta vienības, tostarp, 24 traktori, kas pēc nepieciešamības tiek aprīkoti ar sniega šķūrēšanas lāpstām.  Papildus dienestu rīcībā ir greideri, ietvju tīrīšanas traktoriņi un cita darbam nepieciešamā tehnika.


Ielu un ceļu uzturēšanai ziemas un sniega apstākļos  līdz 2022.gada 15.februārim izlietotas 1297,5 tonnas pretslīdes materiālu.


Tehnika ir pietiekamā daudzumā, lai nodrošinātu kārtību un drošus apstākļus gan kājāmgājējiem, gan transportlīdzekļa vadītājiem. Jau ziņots, ka augstās darbinieku saslimstības dēļ, kas skārusi uzņēmuma darbiniekus, var tikt kavēti pilsētas teritoriju uzkopšanas pakalpojuma sniegšanas termiņi. Uzņēmums ir palielinājis kapacitāti sniega tīrīšanas pakalpojumam ar specializēto tehniku un papildus palīgstrādniekiem, tomēr augstie saslimstības rādītāji kavē to izpildi.


Ķekavas novadā ielu un ceļu uzturēšanas un kopšanas darbus veic SIA “Baložu komunālā saimniecība”, SIA “Ķekavas nami” un SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs”.

 

Īpašumu pārvalde

18.02.2022

  Drukāt