Aktuālā situācija plūdu skartajos Dzērumos

22.februāra rītā TV3 raidījuma “900 sekundes” žurnāliste viesojās Dzērumos un sarunājās ar Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieku Māri Bomiņu. M.Bomiņš informēja, ka pašvaldības policijas darbinieku katru dienu seko līdzi un monitorē situāciju ar ūdens līmeņa celšanos, un jāatzīmē, ka arī otrdienas rītā ūdens līmenis par dažiem centimetriem ir pacēlies.


Reģionālās pašvaldības policija informē, ka ir sazinājusies ar vairāku māju īpašniekiem, kuriem draud dzīvojamo ēku applūšana, lai pārrunātu rīcību, ja būs nepieciešama evakuācija un atbalsta sniegšanas iespējas.


Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš uzsver, ka iedzīvotājiem tiks sniegta nepieciešamā palīdzība, tādēļ, ja ir nepieciešama palīdzība plūdu gadījumā, iedzīvotāji aicināti zvanīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112 vai Reģionālajai pašvaldības policijai 67937102!


Lai uzlabotu situāciju plūdu skartajos apgabalos ap Misas upi, Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar kapitālsabiedrību SIA “Ķekavas nami” 22.februāra rītā ir uzsākusi ūdens atsūknēšanas darbus.


Ūdens atsūknēšana no plūdu skartajām vietām Dzērumu apvidū notiek ar portatīvo sūkni.

 

Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē, ka pārplūdis ir arī ceļš Plakanciemā pie Mazpinčiem. Šobrīd ir uzstādītas brīdinājuma zīmes. Plakanciema skolēnu autobuss (maršruts nr.8) šo posmu apbrauks pa citu ceļu!


Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka nedēļas otrajā pusē, iestājoties sausāka laika periodam, plūdu ūdeņi sāks atkāpties.

 

TV3 ziņu sižets:

 

 

Administratīvā pārrvalde
22.02.2022.

 

 

  Drukāt