Ķekavas novada dome izsaka vienbalsīgu atbalstu Ukrainai

Trešdien, 2022.gada 2.martā, Ķekavas novada dome izteica vienbalsīgu atbalstu Ukrainas Republikas tautai saistībā ar Krievijas Federācijas militāro iebrukumu un Baltkrievijas Republikas iesaistīšanos šī iebrukuma atbalstā.


Lai sniegtu palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem, kas cietuši no Krievijas Federācijas militārās agresijas, Ķekavas dome nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem paredzēt līdz 50 000 eiro lielu finansējumu.


Ķekavas novada dome izsaka atbalstu Ukrainas Republikas tautai, tās neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai šajā visai Eiropai izšķirošajā brīdī, kā arī apliecina, ka ir gatava sniegt visu iespējamo atbalstu Ukrainas tautai, kas cietusi militārā iebrukuma rezultātā.


Tāpat Ķekavas novada domes sēdes laikā tika nolemts vienpusēji pārtraukt starp Ķekavas novada pašvaldību un Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala Braslavas rajona izpildkomiteju 2010.gadā noslēgto nodomu protokolu un 2012.gada 17.jūnijā noslēgto vienošanos, nosūtot šo lēmumu Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala Braslavas rajona izpildkomitejai.


Jau ziņots, ka, atsaucoties publiski izplatītajam aicinājumam izmitināt pie sevis bēgļus no karadarbības skartās Ukrainas, Ķekavas novadā atsaukušās vairāk kā 90 mājsaimniecības, kopējais ģimenēs izmitināmo cilvēku skaits pārsniedz 300.


Pašvaldība atkārtoti pateicas brīvprātīgo Ķekavas novada iedzīvotāju komandai, kas 2022.gada 26.februārī devās uz Polijas-Ukrainas robežu, lai nogādātu iedzīvotāju operatīvi saziedotās preces.

 

Administratīvā pārvalde
02.03.2022.

 

  Drukāt