Apstiprināts jauniešu apmaiņas projekts Ķekavas novadā

 

Apstiprināts Ķekavas novada kultūras aģentūras (ĶNKA) izstrādātais jauniešu apmaiņas projekts „Back To Roots” (Atpakaļ pie saknēm). Tā ietvaros septembra sākumā Ķekavas novada jauniešiem būs iespēja tikties ar vienaudžiem no Niluferas pašvaldības (Turcija).

 

Projekta Back To Roots galvenie mērķi ir veidot jauniešos izpratni par tradicionālo kultūras mantojumu, mudināt viņus piedalīties aktivitātēs, kas saistītas ar materiālās un nemateriālās kultūras mantojuma saglabāšanu, iepazīstināt viņus ar tradicionālajiem mūzikas instrumentiem un veicinātu jauniešos pozitīvu attieksmi pret mākslu un kultūru kopumā.

 

Jauniešu apmaiņas projekts norisināsies Baložos no piektā līdz 11.septembrim, un tajā piedalīsies 26 jaunieši no Ķekavas novada un Niluferas pašvaldības, kā arī viņu līderi. Šī projekta ietvaros paredzētas tādās aktivitātes kā radošās darbnīcas, nacionālās sadraudzības vakari, ekskursijas, gatavošanās un dalība starptautiskajā festivālā VIA Ķekava. Ļoti interesantas solās būt radošās darbnīcas, kur jaunieši iepazīs abu valstu tradicionālās kultūras vērtības, nacionālos instrumentus, etnogrāfiskās dejas, rotaļas, tāpat  viņi kopīgi veidos mūzikas un mākslas projektus, ko demonstrēs festivālā VIA Ķekava.

 

Projekta partneri cer, ka šī projekta rezultātā jaunieši iepazīsies un aizrausies ar jaunām brīvā laika pavadīšanas iespējām, ka projektā plānotās aktivitātes radīs dalībniekos pārliecību par kultūras un tās mantojuma nozīmību viņu turpmākās dzīves gaitās.

 

ĶNKA projektu koordinators Reinis Zobens norāda, ka pamats šī projekta uzsākšanai bija Niluferas pašvaldības delegācijas viesošanās Ķekavas novadā, kas notika šī gada martā. Tās laikā radās ideja par kopīga projekta realizēšanu kultūras un mākslas jomā.

 

Jauniešu apmaiņas projekts norisināsies pateicoties Eiropas Kopienas programmas Jaunatne darbībā līdzfinansējumam, kas ir apmēram 11 tūkstoši eiro.

 

Informāciju sagatavoja:

 

Arta Platace
Ķekavas novada kultūras aģentūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: arta.platace@kekava.lv
Mob.tālrunis: +371 29475634

       

  Drukāt