Ķekavas novadā ir izveidota aušanas radošā darbnīca

 
Biedrība “Amatniecības centrs LINUM” izveidojusi iespēju ikvienam interesentam iepazīt latviešu tradicionālo amatniecību caur aušanas amata prasmēm, realizējot projektu „Aušanas cikla demonstrācijas teritorijas un radošās darbnīcas izveide Valdlaučos”. Projekts realizēts ELFLA Leader programmas ietvaros.
 
Apmeklējot demonstrācijas telpas, ir iespēja iepazīt gan darba rīkus, materiālus, gan procesu kā no pavediena top gatavs izstrādājums.
 
Projekta ietvaros tika iegādāts pamataprīkojums apmācību un demonstrācijas vietas iekārtošanai un darbības nodrošināšanai. Izveidotajā “Amatniecības centrs LINUM” darbnīcā regulāri notiek nodarbības, kuras līdz šim apmeklējuši vairāki desmiti interesentu. Šobrīd “Amatniecības centrs LINUM” ir licis akcentu uz etnogrāfiskajiem elementiem piedāvājot tēmu “Etnogrāfija. Teorija un prakse”. Nodarbību apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja gan izzināt kopīgo un atšķirīgo dažādu novadu tautas tērpos, gan praktiski mācīties izgatavot kādu no tautas tērpa elementiem vai darināt pašam savu tautas tērpu. Praktiskā apmācība tiek organizēta individuāli un tas ir intensīvs un uzcītību prasošs process.
 
Papildus tam, “Amatniecības centrs LINUM” aicina skolēnu grupas (iepriekš piesakoties) apmeklēt radošo darbnīcu, lai iepazītu aušanas procesu ar iespēju pašiem praktiski darboties, lai sadarbībā ar citiem amatniekiem veicinātu izpratni par latviešu tradicionālo amatniecību, kā arī izmēģinātu kādu interesantu spēli ar orientēšanās elementiem brīvā dabā.
 
Projektu finansēja Zemkopības ministrija. Projekts tapis pateicoties Lauku atbalsta dienestam un Biedrībai „Partnerība Daugavkrasts”.
 
Kontakti: linum@inbox.lv
  Drukāt