Ķekavas novada izglītības darbinieki gatavojas jaunajam mācību gadam

 

Lai informētu par aktualitātēm 2011./2012.mācību gadā, 25. augustā Ķekavas novada izglītības darbinieku konferencē pulcējās izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi.  

Konferences dalībniekus ar jauno mācību gadu sveica Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, viņa vietnieks Juris Krūmiņš, pašvaldības izpilddirektors Aivars Liškovskis, nesen amatā ieceltais Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš. 

Domes priekšsēdētājs R.Jurķis informēja par uzsāktajiem projektiem skolu infrastruktūras attīstībā   - Baložu vidusskolas piebūve, Pļavniekkalna sākumskolas moduļi, multifunkcionālā centra izveide Daugmalē - un nākotnes iecerēm.   "'Pašvaldības finansiālā situācija ir stabila.  Liela naudas summa ir nolikta depozītā, lai varētu nomaksāt to, ko esam uzsākuši".   Pēc viņa teiktā, nākamā gada prioritāte būs Ķekavas sākumskolas  būvniecības uzsākšanas jautājums, ar nosacījumu, ka valstī tiks noņemts aizliegums pašvaldībām  uzņemties ilgtermiņa saistības. 

 

Pedagogus uz ciešāku sadarbību aicināja Domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, norādot, ka pašvaldība ir atvērta problēmu risinājumiem, un kopīgiem spēkiem var daudz veiksmīgāk rast risinājumu. Tāpat viņš norādīja, ka, atceroties un salīdzinot skolas gaitas savā bērnībā,  šodienas  bērni, viņaprāt, ar lielāku prieku dodas uz skolu, un tas ir skolotāju ieguldījums.  

Uzrunājot skolu, bērnudārzu vadītājus un pedagogus par meistariem un sevi salīdzinot ar zelli, jo tikai nesen stājies Izglītības daļas vadītāja amatā, V.Krieviņš uzsvēra sadarbības un dialoga nozīmi izglītības jomas veiksmīgā attīstībā. Viņš apliecināja vēlmi kopīgi ar pedagogiem strādāt tā, lai Ķekavaas novada izglītības sistēma būtu viena no labākajām.  

 

Konferences sākumā ar ziediem un aplausiem tika sveikti arī jaunie pedagogi, kas šajā mācību gadu uzsāk savas darba gaitas novada izglītības iestādēs.

 

Konferences turpinājumā vieslektori stāstīja par aktualitātēm jaunajā mācību gadā, par bērnu ar mācību grūtībām iekļaušanos vispārizglītojošās skolās, par skolas mācību procesa modernizāciju, mediju psiholoģiju, par jaunumiem Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā. Tāpat klātesošie uzklausīja Kultūras aģentūras direktora Artūra Ancāna informāciju par aģentūru, tās darbību un sadarbības iespējām. Savukārt pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājas vietnieks Māris Ozoliņš stāstīja par izglītības iestāžu iespējām projektu realizēšanā , infrormējot jau par īstenotajiem projektiem, gan aktuālajām iespējām saņemt Eiropas finansējumu.   

 

Savukārt Juris Jerums, Ķekavas novada Domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs, informēja par šādu pašvadības ieceri - lai nodrošinātu tiem novada bērniem, kuri šobrīd gaida rindā uz bērnudārzu,  tiks "iepirktas vietas privātajos bērnudārzos", kā to jau īsteno Rīga.  Turpmākās iniciatīvas, pēc viņa teiktā, ir turpināt rīkot izglītības pēcpusdienas un mācības. Viņš informēja, ka 23. septembrī notiks Zinātnieku nakts 2011, uz kuru aicina pieteikties ikvienu audzēkni un pedagogu. Tāpat J.Jerums dalījās ar gūtajām atziņām no dalības "Scientix" dabazinātņu konferencē Briselē un informēja par iespējām Ķekavas novada skolotājiem izmantot interneta resursus, lai padarītu atraktīvākas mācību stundas, kā arī par iespējām piedalīties dažādos ar izglītību saistītos starptautiskajos pasākumos - konferencēs, semināros.  

 

Konferenci rīkoja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa.

  

 

Foto un informācija: 

Izdevuma "'Ķekavas Novads"redaktore Vineta Bērziņa

 

  Drukāt