Ķekavas novada pašvaldība noslēdz līgumu ar Nizami (Azerbaidžāna) pašvaldību

 

No 22. līdz 29. augustam Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) atbildes vizītē Latvijā uzņēma Azerbaidžānas pašvaldību vadītāju delegāciju, kuras laikā tika noslēgti četri sadarbības līgumi starp Ķekavas novada un Nizami pašvaldībām, Cēsu novada un M.A.Rasulzada pašvaldībām, Ventspils novada un Novkhani pašvaldībām, Amatas novada un Ismayilli pašvaldībām.
 
Šā gada jūnijā Latvijas Pašvaldību savienības delegācija, tai skaitā Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji,  viesojās Azerbaidžānā ar mērķi veicināt attīstības sadarbību un pieredzes apmaiņu pašvaldību līmenī dažādās nozarēs, un 22. augustā atbildes vizītē Latvijā ieradās Azerbaidžānas pašvaldību vadītāju delegācija.
 
No 25. – 27. augustam Nizami pašvaldības (Azerbaidžāna) delegācija viesojās Ķekavas novadā. Vizītes laikā tika parakstīts līgums par sadarbību kultūras un izglītības, uzņēmējdarbības un cilvēkresursu attīstības jomās. Nizami pašvaldības delegācija vizītes laikā tikās ar Ķekavas novada Domes vadību, darbiniekiem un Kultūras aģentūras pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālākos sadarbības projektus un attīstības plānus. Viesi vizītes laikā iepazina arī Rīgas un Ķekavas novada skaistākās vietas un apskates objektus, apmeklēja novada uznēmumu SIA "Baltās naktis", pirmskolas izglītības iestādi "Bitīte" un Ķekavas novadpētniecības muzeju.  
 
Vizītē pie Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā Elman Zeynalov, tika saņemts 100% atbalsts sadarbības veicināšanā. Apmeklējot Baltijas Starptautisko akadēmiju, tika panākta vienošanās par Kultūras centra izveidi, kas taps sadarbībā ar Azerbaidžānas vēstneicību.
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa

 

 

 

  Drukāt