Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus „Izglītības inovācijas balvai 2011”

Līdz šim pedagogiem „paldies” teikts par augstiem sasniegumiem, pedagogu profesijas mīlestību un ieguldījumu sava darba pilnveidē un attīstībā, tomēr šīs balvas dibināšanas mērķis ir veicināt inovatīvu risinājumu izstrādi un ieviešanu nozares attīstībā.

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks uzsver, ka, tiekoties un pārrunājot ar pedagogiem dažādus izglītības kvalitātes aspektus, gūts apstiprinājums – šāda balva nozarē ir ilgi gaidīta un nepieciešama. „Latvijas pedagogi ir zinoši un varoši ieviest inovācijas, nenogurstoši meklēt risinājumus, kā savā darbā sasniegt labākus rezultātus, un kopumā ar vislielāko atbildību izturas pret nākamo Latvijas paaudžu skološanu. Izglītības darbinieku saimē ir pedagogi, kuri spēj būt soli priekšā, kuri apveltīti ar milzu enerģiju sekmēt savas ieceres un savu ideju īstenošanā iesaistīt un ar tām aizraut ne tikai savas skolas kolēģus, bet arī skolēnus, vecākus un arī skolotājus citās skolās un novados,” apstiprina R.Broks.
 
Pieteikumu balvai var iesniegt pedagogs vai pedagogu grupa, pedagogu profesionālās asociācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, izglītības iestādes, Izglītības un zinātnes ministrija un tās padotības iestādes un nevalstiskās organizācijas, kas darbojas izglītības jomā.
 
Atbilstīgi iniciatīvas „Inovācijas balva 2011” nolikumam pretendentus varēs pieteikt līdz 2011. gada 1. oktobrim. Vērtēšanas komisija savu darbu veiks līdz 2011.gada 14. oktobrim, taču balvas pasniegšana plānota oktobrī – skolotāju dienas svinību gaisotnē.
 
Pretendenti savas inovācijas aicināti pieteikt 4 kategorijās: 1) mācību priekšmetu apguve (valodas; matemātika un datorika; sports un veselība; dabaszinātnes; sociālās zinātnes; māksla, integrēts mācību saturs); 2) skolas vide (mācību vide, izglītības iestādes funkcionēšana jaunos apstākļos, sabiedrības iesaiste); 3) resursi un 4) izglītības sistēma Latvijā.
 
Balvas nolikums paredz, ka tiks vērtēti pieteikumi, kuros pretendenti piedāvā inovācijas – jaunas metodes un pieejas, nevis tikai uzlabojumus kādā esošā mācību sistēmas aspektā.
 
 
 

Lasīt vairāk:

www.pedagodiem.gov.lv

  Drukāt