Piedalies novada attīstības plānošanā

 

 

Novada stratēģija noteiks prioritātes novada attīstībā ekonomikas, kultūras, izglītības, vides un sociālā jomā, piemēram, ciemu teritoriju, izglītības iestāžu, ražošanas zonu, atpūtas zonu, sabiedrisko transportu, komunikāciju, ceļu, ielu, publisko telpu, dažādu pakalpojumu plānošanā un sakārtošanā.

 

 

Pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem vēlas noteikt novada stratēģiskos mērķus turpmākajiem pieciem, desmit, divdesmit gadiem, tāpēc ir jānodefinē, kādi mēs gribam kļūt. Ir vairāki jautājumi, uz kuriem mums kopīgi jāatrod atbildes.

 

 

  • Kādi ir mūsu neizmantotie resursi?
  • Kas mums būtu svarīgāks, kādu līdzsvaru noteiksim starp izvirzītajiem mērķiem?
  • Vai mēs un mūsu bērni identificē sevi kā Ķekavas novada iedzīvotājus, vai novada iedzīvotāji savu nākotni saista ar teritoriju, kurā paši dzīvo, kas būtu nepieciešams, lai tas varētu notikt?
  • Izstrādājot attīstības stratēģiju, pašvaldība apkopos informāciju par esošo situāciju, veiks datu analīzi par apdzīvotām vietām, par iedzīvotāju sastāvu un raksturojumu (piemēram, izglītība, nodarbošanās, dzīvesveids), pieejamo infrastruktūru (ceļi, komunikācijas, pakalpojumi), auto plūsmu, kultūras, sporta un sabiedriskās dzīves aktivitātēm.

 

 

Lai iegūtu nepieciešamo informāciju, pašvaldība veiks dažādu iedzīvotāju grupu aptauju, anketas izplatot dažādās novada sabiedriskajās organizācijās, skolās, pašvaldībās un internetā, nevis individuāli aptaujājot iedzīvotājus viņu dzīvesvietā. Anketa būs pieejama arī Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā: www.kekavasnovads.lv.

 

 

Pašvaldība iecerējusi rīkot arī radošās darbnīcas - diskusijas novada apdzīvotajās vietās, kurās aicināsim piedalīties iedzīvotājus izteikt savu redzējumu par turpmākajiem novada attīstības virzieniem dažādās jomās. Par pasākumu norises vietām un laikiem informēsim nākamajā izdevumā un pašvaldības mājas lapā: www.kekavasnovads.lv.

 

 

Jau šobrīd savu gatavību iesaistīties Ķekavas novada stratēģijas izstrādāšanā paudusi novada Uzņēmēju padome, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultātes mācību spēki kopā ar Telpiskās attīstības plānošanas profesionālās maģistratūras programmas studentiem, kā arī prakses ietvaros Vidzemes augstskolas studenti.

 

 

Patiesi aicinām nepalikt vienaldzīgiem, izteikt savu viedokli, aktīvi iesaistīties aptaujās, jo novada attīstības stratēģija paredzēs mērķus, kurā virzienā attīstīsimies un kas ir svarīgākais novadam, kurā dzīvojam!  

 

 

 

Iveta Zālīte,

Telpiskās plānošanas daļa

 

  Drukāt