Noslēdzies piektais Latvijas - Vācijas sadarbības forums

 

No 24.-28. augustam Vācijas pilsētā Handevitē notika piektā Latvijas- Vācijas sadarbības konference, kuras mērķis bija pašvaldību attīstība, sadarbības turpināšana un pilnveidošana. Pašvaldības pārstāvju un jauniešu programmās tika apspriests plašs tematu loks, tostarp drošības jautājumi, sociālā un kultūras joma.
 
Sanāksmes laikā dāņu augstskolā Jarplund tika runāts par vairākiem aktuāliem jautājumiem, tostarp pierobežas rajonu iespējām un procesiem, kas skar brīvprātīgo darbu. Delegācija piedalījās dažādās darba grupās, kas pārstāvēja atsevišķas tēmas: katastrofu aizsardzību, brīvprātīgo ugunsdzēsēju darbu, sportu, sociālo jomu un reliģiju, kā arī kultūru. Šo grupu ietvaros tika noskaidrots, kādā veidā un ar kādām metodēm pašvaldības iesaista savus iedzīvotājus sociālajā un citās svarīgās jomās.
 
Delegācijas konferences laikā plānoja tālāko sadarbību starp Latvijas- Vācijas pašvaldībām. Tika prezentēti Ķekavas un Bordesholmas pašvaldību sadarbības materiāli, turklāt delegācijām bija iespēja iepazīties arī ar citām Latvijas- Vācijas partneru sadarbības iespējām. Būtisks apspriedes jautājums bija brīvprātīgo darba attīstība Vācijā un Latvijā, balstoties uz Vācijas pašvaldības praksi.
 
Foruma ietvaros norisinājās arī jauniešu tikšanās, kuras laikā jaunā paaudze- iesākto tradīciju turpinātāja- dalījās ar savām zināšanām un guva jaunu pieredzi domu un ideju apmaiņas procesā. Viņiem bija iespēja doties laivu braucienā, vizināties tvaikonī un apmeklēt jauniešu centru, klausīties lekcijas un piedalīties grupu darbos. Zem moto „Jaunieši goda amatā” noritēja darba rezultātu apspriešana, tika pārrunāts projekta novērtējums un ieteikumi turpmākajām jauniešu aktivitātēm.
 
Tikko aizvadītajā konferencē piedalījās un sanāksmes laikā uzstājās arī Latvijas vēstnieks Vācijā. Tika izstrādāta rezolūcija par šo valstu sadarbību un tās svarīgo lomu gan sadarbībā starp pašvaldībām, gan uzņēmējdarbības attīstībā. Tālāk šis dokuments tiks iesniegts Latvijas- Vācijas vēstniecībā.
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
 
 
  Drukāt