Prieks palīdzēt!

Ar šādu moto jau trešo gadu Ķekavas novada iedzīvotāji tika aicināti piedalīties labdarības akcijā, ko organizēja Doles – Ķekavas ev. luteriskā draudze sadarbībā ar tirdzniecības centru „Liiba”. Akcijas laikā tika ziedoti gan apģērbi un apavi, gan skolai un sadzīvei noderīgas lietas!
                                                                                                                                                         

 

Šogad TC „Liiba” atvēlēja telpas ziedojumu akcijas norisei, kur trīs nedēļu laikā tika aicināti iegriezties gan ziedotāji, gan iedzīvotāji, kuriem šī palīdzība visvairāk nepieciešama.

Pārdomās par akcijas gaitu dalās Alma Plostiņa- Draudzes padomes locekle, brīvprātīgā kalpotāja.
Lūdzu, nedaudz pastāstiet par Baznīcu un tās draudzi. 
Doles-Ķekavas draudzes sv. Annas Baznīcai šogad aprit 228 gadi, tā celta 1783.gadā, bet iesvētīta gadu vēlāk. Šo gadu laikā Dievnams ir lepojies ar savu draudzi, jo tikai pateicoties draudzes locekļu milzīgajai uzupurēšanās spējai un ziedojumiem, Baznīca ir saglabājusi savu sākotnējo funkcionalitāti un spozmi. Laikam ejot ir bijuši vairāki grūti periodi- Padomju laiki un Atmodas laiks, kad Dievnams piedzīvoja savas pastāvēšanas lielākos draudus. Ar labākajiem vārdiem vēlos pieminēt pašaizliedzīgo Hildu Krūmiņu, kura ziedoja visu savu dzīvi Baznīcai, kā arī pateikties Ķekavas iedzīvotājiem un draudzes locekļiem par labo gribu un ziedojumiem Baznīcas saglabāšanā un atjaunošanā skarbajā Atmodas laikā. Īpašs paldies arī SIA  Dominante Park un Cerību Bura par piebrauktuves labierīkošanu! Baznīca nesaņem Valsts finansējumu, visas izmaksas tiek segtas no sarūpētajiem ziedojumiem.
Patlaban Doles-Ķekavas ev. luteriskajā draudzē reģistrēti 350 locekļi, no tiem aktīvi darbojas 60. Šeit ir īpaša vide, kur gaidīti visi! Radoši rosās jauniešu grupa. Rudenī nodarbības atsāks svētdienas skola.
Kāpēc ir nepieciešams rīkot ziedošanas akcijas?
Pēdējo gadu laikā Baznīcā ļoti izjūtam valsts ekonomisko krīzi.  Izprotot smago situāciju, ļoti daudz cilvēki ziedo, bet vēl vairāk ir to kuriem šī palīdzība ir nepieciešama! Aizvien sāpīgāk izpaužas finansiālās problēmas, kad nepietiek naudas ģimenes pabarošanai, kur nu vēl apģērbšanai un skolas lietu sarūpēšanai. Viena no vietām, kur tiek meklēta palīdzība, ir Baznīca, taču esam ierobežoti ar telpām. Tāpēc esam ļoti pateicīgi  TC Liiba, kur jau trešo gadu pēc kārtas piedāvā vietu, kas publiski pieejama visiem ziedot gribētājiem un ikviens var izpaust savu labo gribu, sniedzot palīdzības roku grūtībās nokļuvušajiem līdzcilvēkiem!
Kādas lietas visvairāk tiek ziedotas un kādas ir vispieprasītākās? Kas jāievēro nododot mantas labdarībai?
Līdzīgi kā iepriekšējos gados- visvairāk tiek ziedotas bērnu drēbes, daudz ir arī apģērbu pieaugušajiem- īpaši sievietēm. Ļoti pieprasītas arī ir bērnu drēbes, kā arī vīriešu drēbes, tiek gaidīti siltie rudens/ziemas apģērbi un apavi, kā arī gultas veļa, sadzīves priekšmeti un trauki. Galvenais- ziedotajām mantām nav jābūt jaunām, bet gan tīrām un vēl noderīgām! Ziedošana- nenozīmē netīro un cauro drēbju izmešana, bet mantu, ko nelieto vairs paši, nodošana tālākai izmantošanai!
Šī labdarības akcija nu jau kļuvusi par tradīciju un Ķekavas iedzīvotāji gaida, kad tā notiks, interesējas Baznīcā un tirdzniecības centrā. Informācija par akcijas norisi izplatās ne tikai caur informatīvajiem materiāliem, bet, galvenokārt, tā ir informācija no mutes mutē.
Par labdarības akcijas veiksmīgu norisi liela pateicība mūsu draudzes brīvprātīgajiem kalpotājiem: īpaši Andai Švenei, Sandrai Vancānei, Arnoldam Lacam un mācītāja kundzei Antrai Martinsonei!
Paldies, Almai par aktīvo iesaistīšanos labdarības akcijas organizēšanā, kā arī pateicība visiem ziedotājiem un labas gribas cilvēkiem, kas piedalījās labdarības akcijā „Prieks palīdzēt”!
Tirdzniecības centrs „Liiba” arī turpmāk organizēs labdarības pasākumus un jau Ziemassvētku laikā, sadarbībā ar Baznīcu, ir iecerēta nākamā ziedošanas akcija. Sekojiet informācijai!
Lai labie darbi turpinās!
Inga Zīle
Tirdzniecības centrs „Liiba”
  Drukāt