Atklāj jauno sporta laukumu Ķekavā

 

10. novembrī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un Sporta aģentūras direktore Dace Cīrule, svinīgi pārgriežot tradicionālo sarkano lenti, atklāja jauno sporta laukumu pie Ķekavas sākumskolas. 
 
 
„Mārtiņi ir saimnieciskā gada noslēgums un ziemas sākuma diena. Mārtiņdiena kā visi rudens svētki atnāk bagāti ar labību pilnām klētīm un gandarījumu par paveiktiem darbiem. Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra kļuvusi bagātāka par vienu sporta bāzi. Man prieks par padarīto, šovasar paveikts liels darbs – izveidots sporta laukums, un tas ir ieguvums ikvienam Ķekavas novada iedzīvotājam”, uzsvēra Dace Cīrule sporta laukuma atklāšanā.
 
 
Prieku par jauno sporta laukuma izveidi un sportot prieku gan lielajiem, gan mazajiem novada iedzīvotājiem novēlēja Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis.
 
 
Sveikt Sporta aģentūru šajā svētku reizē bija ieradušies gan sporta laukumu izveidē iesaistītie būvnieki, arhitekti, projektētāji, gan Latvijas futbola federācijas pārstāvji, gan pašvaldības darbinieki, deputāti, gan bērnudārza Ieviņa audzēkņi, izglītības iestāžu pārstāvji, kā arī Ķekavas novada iedzīvotāji.  
 
 
Lai Ķekavā būtu daudz jaunu un talantīgu sportistu, uz simbolisko metienu basketbola grozā, sporta aģentūras direktore aicināja ilggadējo Latvijas izlases dalībnieku Aigaru Vītolu, kas Ķekavas novadā sportojis, trenējies un sportā sasniedzis augstus rezultātus. Pēc simboliskā metiena uz basketbola laukuma savus paraugdemonstrējumus sniedza Aigara Vītola pirmā trenera Andra Eglīša audzēkņi.   
 
 
Savu sveicienu un bumbu salūtu uz jaunā futbola laukuma demonstrēja futbola skolas "Metta" audzēkņi.  
 
 
Ideju par sporta laukumu varēja realizēt, pateicoties Ķekavas novada pašvaldībai, kas atrada iespēju esošajos ekonomiskajos apstākļos piešķirt finansējumu skolām un novada iedzīvotājiem tik ļoti nepieciešamā projekta realizēšanai, tādējādi sniedzot būtisku ieguldījumu sporta dzīves attīstībā
 
 
Sporta laukuma rekonstrukciju pie Ķekavas vidusskolas sākumskolas veica firma SIA Reaton,Ltd. Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda atbalstu ir iegādāts un uzklāts daudzfunkcionāls laukuma segums skrejceļam un basketbola laukumam. Vieglatlētikas apļveida skrejceļa garums ir 250 m un tā taisnē iespēja sacensties 100 m skrējienā.
 
 
Sporta laukumā izveidots 28 x 56 m liels futbola laukums ar mākslīgā zāliena segumu, kuru sarūpējusi Latvijas futbola federācija. Blakus ir 14 x 26 m daudzfunkcionāls sintētiskā seguma basketbola laukums, uz kura ir iespēja nodarboties ar tenisu, badmintonu un citiem sporta veidiem, kā arī laukums pludmales volejbolam un tāllēkšanas bedre ar skrejceļu.
 
 
Sporta laukumu varēs izmantot ne tikai sporta stundām, bet arī treniņu nodarbībām vieglatlētikā, sacensību rīkošanai un aktīvas atpūtas dažādošanai Ķekavas novada iedzīvotājiem.
 
 
 
Vineta Bērziņa,
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

  Drukāt