Latvijas Olimpiādē pirmo reizi - golfs

 

Rakstu sērijā par Latvijas III Olimpiādē pārstāvētajiem sporta veidiem šoreiz pievērsīsimies tenisam, galda tenisam, badmintonam, golfam, riteņbraukšanai un triatlonam.

 

Latvijas Olimpiādē pirmo reizi iekļautas sacensības golfā. Tās notiks Pļavu golfa laukumos “Usma”, Usmā. Sacensības sāksies 6. jūlijā plkst.8, bet uzvarētāju apbalvošana paredzēta dienu vēlāk plkst.17. Par medaļām cīnīsies gan kungi, gan dāmas un sacensības notiks pēc shēmas sitienu spēle 2x18 bedrītes.

Latvijas III Olimpiādes sacensības tenisā notiks 6., 7. un 8.jūlijā Liepājā, Liepājas tenisa kortos.

Sacensībās vienspēlēs piedalīsies 32 vīrieši un 32 sievietes, pēc Latvijas Tenisa savienības reitinga uz 2012.gada 1.jūniju, vēsta sacensību nolikums.

Savukārt sacensībās dubultspēlēs piedalīsies 16 pāri vīriešiem un 16 pāri sievietēm, pēc divu labāko spēlētāju Latvijas Tenisa savienības reitingu summas uz 2012.gada 1.jūniju.

Visas minētās dienas sacensības sāksies plkst.10.

Savukārt Galda tenisā sacensības notiks 6., 7. un 8.jūlijā Liepājā, Liepājas Olimpiskajā centrā. Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiks sadalīti divi medaļu komplekti – vienspēlēs un komandu sacensībās. Vienspēlēs startēs 12 dalībnieki gan kungiem, gan dāmām, bet komandu sacensībās tādas būs astoņas.

Komandu sacensībās fināli paredzēti 7. jūlijā plkst.12.30, bet vienspēlēs medaļas dalīs dienu vēlāk plkst.12. Tāpat organizatori precizē, ka 7. jūlijā spēles sāksies jau plkst.10 nevis plkst.12, kā tika ziņots iepriekš.

Sacensības badmintonā notiks Liepājas 8. vidusskolas telpās. Pavisam tiks sadalīti pieci medaļu komplekti – vienspēlēs vīriešiem un sievietēm, dubultspēlēs vīriešiem un sievietēm, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Medaļas vienspēlēs sadalīs 7. jūlijā, bet pārējos mačus izspēlēs 8. jūlijā.

Sacensības riteņbraukšanā notiks Ventpils novadā. 6. jūlijā plkst.13 sāksies 25 kilometru individuālais brauciens vīriešiem un 15 kilometru individuālais brauciens sievietēm. Starta vieta būs Ventspils – Kolkas šosejas 26. kilometrs.

7. jūlijā plkst.10 sāksies 140 kilometru garais šosejas brauciens vīriešiem un tā starts būs Ventspils – Rīgas šosejas 7.kilometrā. Sestdien notiks arī sacensības BMX, kad to sākums būs plkst.12, bet fināli plkst.16.20.

 

8. jūlijā plkst.11 notiks sacensības MTB krosā 15 kilometru distancē sievietēm un 25 kilometru distancē vīriešiem.

Medaļu komplektus Latvijas III Olimpiādē dalīs arī triatlonā. Tās notiks Liepājā, “Beberliņos” 8. jūnijā. Plkst.12 startēs vīrieši, bet plkst.12.05 sievietes. Kā paredzēts nolikumā, sacensības notiks Olimpiskā sprinta distancē – peldus dalībniekiem jāveic 750 metri, ar velosipēdu 20 kilometrus, bet skriešus piecus kilometrus.

Visu sacensību sākuma laikus var atrast Latvijas Olimpiādes mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā “Sacensību programma”.

Mārtiņš Sīlis
Latvijas III Olimpiādes
Mārketinga vadītājs

  Drukāt