Komandu spēlēs cīņa būs spraiga

 

Līdz Latvijas III Olimpiādes atklāšanai 6. jūlijā Liepājā atlikušas vien dažas dienas, tādēļ rakstu sērijā detalizētāk iepazīstināsim ar tajā pārstāvētajiem sporta veidiem.



Ļoti spraigas solās būt cīņas komandu (sporta spēļu) sporta veidos. Pavisam Latvijas III Olimpiādē tādi būs seši – basketbols, futbols, handbols, regbijs, volejbols un pludmales volejbols.



Basketbols

Basketbola mači 7. un 8. jūlijā notiks Liepājas Olimpiskajā centrā. Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē par godalgām cīnīsies četras komandas.  Vīriešiem tās ir Gulbenes novads, Liepāja, Saldus novads un Ventspils, bet dāmām Kandavas novads, Liepāja, Rīga un Ventspils. Jau izlozēti pusfinālu pāri. Vīriešiem par ceļazīmi uz finālu sacentīsies Liepāja – Ventspils, kā arī Gulbenes novads – Saldus novads. Savukārt sievietēm pusfinālos sacentīsies Ventspils – Kandavas novads un Liepāja – Rīga. Pusfināli risināsies sestdien, bet spēle par trešo vietu un finālmačs svētdien. Fināls sievietēm sāksies plkst.11, bet vīriešiem plkst.15.
Detalizēts spēļu kalendārs atrodams mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā „Sacensību programma”/basketbols.



Futbols

Sacensībās futbolā vīriešiem astoņas komandas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlēs Valmiera, Rīga, Rēzekne un Jelgava, bet B grupā Salaspils novads, Daugavpils, Liepāja un Ventspils. Izspēles kārtība paredz, ka savā apakšgrupā visas komandas spēlē viena apļa turnīru un abu apakšgrupu uzvarētājas iekļūst finālā, otro vietu ieguvējas cīnīsies mačā par trešo vietu, bet tās komandas, kas savās apakšgrupās paliks trešajā vietā, pēc tam spēlēs par piekto vietu. Tām, kas savās apakšgrupās finišēs ceturtajā vietā, turnīrs būs noslēdzies. Futbola turnīrs sāksies jau ceturtdien, 5. jūlijā, bet finālmačs būs 8. jūlijā plkst.14 „Daugavas” stadiona galvenajā laukumā. Pārējie mači notiks „Daugavas” stadiona rezerves laukumā un stadionā  „Olimpija”.
Savukārt sieviešu konkurencē par uzvarētāju lauriem cīnīsies Liepāja, Ventspils, Tukuma novads, Rīga un Pļaviņu novads. Uzvarētājs tiks noteikts pēc tam, kad komandas izspēlēs apļa turnīru.
Detalizēts spēļu kalendārs atrodams mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā „Sacensību programma”/futbols.



Handbols

Hanbola mači noritēs nevis Liepājā, bet gan Aizputes novada sporta centra kompleksā. Vīriešu konkurencē 1. grupā spēlēs Rīga, Vaiņodes novads un Ogres novads, bet 2. grupā spēkiem mērosies Dobeles novads, Ludzas novads un Rīga. Vispirms savu grupu ietvaros komandas izspēlēs apļa turnīru, bet turpinājumā 1. grupas uzvarētāja ar 2.grupas otrās vietas ieguvēju (un otrādi) aizvadīs pusfinālus. Savukārt abas trešo vietu ieguvējas tiksies mačā par piekto vietu. Fināls notiks 8. jūlijā plkst.14.
Sieviešu konkurencē labāko noskaidros četrām komandām  - Rīgai, Stopiņu, Dobeles un Ludzas novadiem – izspēlējot apļa turnīru.
Detalizēts spēļu kalendārs atrodams mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā „Sacensību programma”/handbols.



Regbijs

Latvijas Olimpiādē pirmoreiz iekļautas arī sacensības olimpiskajā sporta veidā regbijā 7. Septiņnieku sacensības risināsies no 6. līdz 8. jūlijam Aizputes stadionā. Sieviešu konkurencē turnīrā piedalīsies piecas komandas - Garkalnes novads, Jūrmala, Rīga, Jelgavas novads un Ķekavas novads. Vienkārša ir arī izspēles formula – visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, nosakot godalgoto un pārējo vietu ieguvējas.Daudz ietilpīgāka būs sacensību programma vīriešu komandām, kur Olimpiādes spēlēm pieteikušās 15 vienības. Šeit sacensību izspēle aizņems trīs dienas. Vispirms komandas, sadalītas četrās grupās (trijās pa četrām un vienā pa trim vienībām) aizvadīs priekšsacīkstes. A grupā ielozētas šādas komandas: Rīga, Inčukalna novads, Beverīnas novads un Grobiņas novads. B grupā spēlēs Ķekavas novads, Baldones novads, Saldus novads un Bauskas novads. C grupā Jelgava, Vecumnieku novads, Valmiera un Ogres novads, bet D grupā Garkalnes novads, Stopiņu novads un Jūrmala. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas labākās divas komandas (divas vājākās un viena trešās vietas ieguvēja no D grupas turpinās cīņu par devīto līdz 15. vietai), veidojot ceturtdaļfināla pārus, pēc tam aizvadot pusfinālu un finālu, kā arī spēles par visām vietām no pirmās līdz astotajai. Sacensības noslēgsies svētdien, 8. jūlijā, ap pulksten 16.
Detalizēts spēļu kalendārs atrodams mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā „Sacensību programma”/regbijs.

Volejbols

Volejbola mači tiks aizvadīti Liepājas Olimpiskajā centrā. Vīriešu konkurencē sacentīsies Rīga, Mārupes novads, Daugavpils un Jelgavas novads. Komandas aizvadīs apļa turnīru, noskaidrojot uzvarētāju. Pēc identiskas shēmas sacentīsies arī dāmas – Jelgava, Valmiera, Daugavpils un Babītes novads.
Detalizēts spēļu kalendārs atrodams mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā „Sacensību programma”/volejbols.

Pludmales volejbols

Savukārt pludmales volejbola komandām sacensību izloze vēl tikai būs. Tā notiks 6.jūlijā Liepājas pludmales volejbola laukumos, tehniskajā sapulcē, attiecīgi vīriešu komandām plkst.11.15, bet dāmām plkst.15.15.
Sacensības sieviešu komandām notiek pēc 24 divmīnusu sistēmas un vīriešu komandām notiek pēc 32 divmīnusu sistēmas. Spēles notiek pēc starptautiskajiem FIVB pludmales volejbola noteikumiem – divi seti līdz 21 punktam ar divu punktu pārsvaru, trešais, ja nepieciešams, līdz 15 punktiem ar divu punktu pārsvaru. Plānots, ka sacensības beigsies svētdien, 8.jūlijā, plkst.16. Detalizēts spēļu kalendārs atrodams mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā „Sacensību programma”/pludmales volejbols.

Mārtiņš Sīlis
Latvijas III Olimpiādes
Mārketinga vadītājs

  Drukāt