Noskaidros labākos arī individuālajos veidos

 

Pēdējā apskatā par Latvijas III Olimpiādē pārstāvētajiem sporta veidiem pievērsīsimies svarcelšanai, vingrošanai, šaušanai, loka šaušanai, paukošanai un jātnieku sportam.

Sacensības svarcelšanā notiks Ventspilī, sporta namā “Centrs” 7. un 8. jūlijā.  Kā vēsta sacensību nolikums, sievietes startēs vienā grupā un uzvarētājas noteiks divcīņas summā pēc Sinklera punktu tabulas, bet vīrieši sadalīs medaļu komplektus atsevišķi astoņās svara kategorijas - līdz 56kg, līdz 62kg, līdz 69kg, līdz 77kg, līdz   85kg, līdz 94kg, līdz 105kg un virs 105kg.

Sporta vingrošanas sacensības notiks 7. un 8. jūlijā Olimpiskajā centrā “Ventspils”. 7. jūlijā plkst.12 sāksies sacensības daudzcīņā gan vīriešiem, gan sievietēm, bet 8. jūlijā plkst.12 sāksies sacensības atsevišķos daudzcīņas veidos vīriešiem un sievietēm.

Mākslas vingrošanas sacensības turpat 7. jūlijā sāksies plkst.12 ar daudzcīņu, bet 8. jūlijā notiks fināli vingrojumos ar apli, bumbu, vālēm un lentu.

Arī sacensībās šaušanā būs divas programmas – ložu šaušana un stenda šaušana. Pirmā 7. un 8. jūlijā notiks Ventspilī, sporta namā “Centrs”, bet stenda šāvēji labākos noskaidros tajās pašās dienās Grobiņas šautuvē “Lāčkoki”.

Savukārt medaļas loka šaušanā dalīs tikai 8. jūlijā Ventspils stadionā nevis arī dienu iepriekš, kā tika vēstīts. Plkst.10 sāksies kvalifikācijas sacensības sievietēm un vīriešiem, bet fināli paredzēti attiecīgi plkst.15.30 un plkst.15.45.

Sacensības paukošanā notiks 7. jūlijā Liepājas Olimpiskajā centrā. Vīrieši medaļas sadalīs cīnoties ar floreti, zobenu un špagu, bet dāmas ar špagu un floreti.

Visbeidzot par medaļām jātnieku sportā labākie cīnīsies Rīgā, sporta centrā “Kleisti” 7. jūlijā. Plkst.9 būs iejāde, pēc tam Mazā balva un brīvās izvēles programma, bet plkst.12 sāksies sacensības konkurā, kurā būs pavisam trīs maršruti.

Visu sacensību sākuma laikus var atrast Latvijas Olimpiādes mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā “Sacensību programma”.

Mārtiņš Sīlis
Latvijas III Olimpiādes
Mārketinga vadītājs
m.t. 29233001

  Drukāt