Mūsu golfa spēlētāja izcīna 4. vietu Latvijas Olimpiādē

 

Ķekavas novada golfa spēlētāja Alise Burkāne Latvijas III Olimpiādē izcīnīja 4. vietu. Alise bija viena no jaunākajām golfa sacensību dalībniecēm. Par godalgām 36 bedrīšu sitienu spēlē Latvijas III Olimpiādē cīnījās 45 kungi un 14 dāmas.

 

 

6. un 7. jūlijā notikušajām golfa sacensībām, kuras pirmo reizi ir iekļautas Latvijas olimpiādē, bija pieteicies plašs pretendentu loks, turklāt pārstāvot ne tikai Rīgu un galvaspilsētai tuvākos novadus, bet arī golfā līdz šim ne tik bieži dzirdētas puses.

 

Turnīrā, kas atbilstoši statusam bija sitienu spēles ieskaitē, visi dalībnieki ik dienu izspēlēja 18 bedrītes.

 

Gatavojoties sacensībām, Usmā tika veikti būtiski laukuma uzlabošanas darbi, kas nodrošināja vienlīdzīgus un kvalitatīvus apstākļus ikvienam spēlētājam, kā arī palīdzēs turpināt attīstīt golfa dzīvi Usmā.

 

Golfs ir sporta spēle, kurā spēlētāji vai komandas ar īpašām nūjām cenšas iesist bumbiņu bedrītē ar pēc iespējas mazāku sitienu skaitu. Tā ir arī viena no nedaudzajām spēlēm ar bumbas izmantošanu, kurai nav nepieciešams stingri noteikta lieluma spēles laukums. Turklāt golfs ir viens no visdemokrātiskākajiem sporta veidiem, kurš ir iekļauts olimpiskajās spēlēs, jo golfu var spēlēt bez vecuma, dzimuma un citiem ierobežojumiem gūstot labus rezultātus.

 

Interese par golfu Latvijā atgriezās pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu  vidū, kad golfa aktivitātes Latvijā reanimēja Vilnis Baltiņš juniors, kurš organizēja golfa tūres uz Nitvaljes laukumu Igaunijā un nodibināja Rīgas Golfa skolu. Kopš tā laika golfs Latvijā ir attīstījies tikai ar augšupejošu progresiju.

 

Latvijā golfu iespējams spēlēt - Ozo Golfs, Viesturi, Saliena, Reiņa trase un Usmas GK laukumos.

  Drukāt