Liepājā vērienīgi atklāj Latvijas III Olimpiādi

 

Piektdien, 6. jūlijā Liepājas stadionā "Daugava", piedaloties kuplam skaitam liepājnieku, pilsētas viesu, prominenču, sporta līdzjutēju un vairāk kā 2300 sportistiem no 68 Latvijas novadiem, tika atklāta Latvijas III Olimpiāde - šīs vasaras nozīmīgākais sporta notikums valstī.

 

Ceremoniju atklāja ar Liepājas himnu - "Pilsēta, kurā piedzimst vējš" Ivo Fomina atskaņojumā, tai sekoja stundu garš Latvijas novadu sportistu gājiens. Gājienu vērot varēja arī Latvijas Televīzijas (LTV) 1 kanālā. Par katru novadu televīzijā tika demonstrēts video materiāls.

 

Pēc gājiena Liepāja savus viesus sveica ar krāšņu un vērienīgu atklāšanas šovu, kam īpašu Liepājas dziesmu popūriju veidojis Uldis Marhilēvičs. Uzvedumā piedalījās Latvijas un Liepājas iemīļotākie mūziķi - leģendārā rokgrupa  "Liepājas brāļi", Andris Ērglis, Valters Frīdenbergs, Kaža, Liepājas teātra aktrise Everita Pjata, vairāk kā 150 dejotāju no 11 deju kolektīviem, kā arī cirka studija "Bez temata", kuru izbrauciens ar uguns šovu radīja ovācijas visā stadionā.

 

Sportistus un līdzjutējus pasākumā sveica Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldonis Vrubļevskis un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

 

Savus sveicienus Olimpiādes atklāšanas ceremonijas viesiem un laba vēlējumus sportistiem bija nosūtījis arī valsts prezidents Andris Bērziņš.

 

Olimpisko lāpu, kas ceturtdien atceļoja no Ventspils, stadionā ienesa Liepājas vieglatlēte Poļina Jeļizarova, bet to aizdedza olimpiete Ingrīda Barkāne.

 

Ceremonija noslēdzās ar krāšņu uguņošanu, kurai sekoja visu klātesošo sadziedāšanās kopā ar Uldi Marhilēviču un solistiem.

 

Olimpiādes atklāšanas ceremoniju vadīja atraktīvā LTV direktore  Ija Circene un sporta žurnālists Uģis Joksts.

 

Evita Enģele,

sabiedrisko attiecību speciāliste

  Drukāt