Vācu studentu grupa no Tībingenes universitātes viesojas mācību vizītē Ķekavas novadā

 

7. septembrī Eberharda Karla Tībingenes (Tübingenes) universitātes (Vācija) Prof. Dr.Sebastians Kinders (Ekonomiskās ģeogrāfijas nodaļas vadītājs), profesora palīgs Mihaels Bārs (Michaels Bärs) kopā ar studentu grupu viesojās mācību vizītē Ķekavas novadā. Viesu vidū bija dažādu ģeogrāfijas nozaru bakalaura un maģistratūras programmu studenti - topošie ģeogrāfijas skolotāji, cilvēku ģeogrāfijas pētnieki. Vizītes laikā viesi pilsētu ģeogrāfijas pētījumu ietvaros klātienē iepazinās ar lielo pilsētu, šoreiz Rīgas, suburbanizācijas (piepilsētas) piemēriem.
 
Prof. Sebastians Kinders un Mihaels Bārs pie mums viesojās otro reizi. Viņu pirmais Ķekavas novada apmeklējums notika 2011.gada septembrī kopā ar Latvijas Universitātes Doktorantūras skolas dalībniekiem. Pirmās vizītes iespaidi ir rosinājuši Tübingenes universitātes mācībspēkus atvest uz Ķekavas novadu arī vācu studentus. Ķekavas novada teritorija, viņuprāt, ir spilgts suburbānās vides piemērs ar dabā labi nolasāmiem atšķirīgiem, veiksmīgiem un ne tik veiksmīgiem attīstības procesiem.
 
Dienas sākumā Vācijas viesus uzrunāja un veiksmi pētniecības darbā novēlēja Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis. Nekustamā īpašuma daļas vadītāja Andra Vanaga, izpilddirektora vietnieka p.i. Astrīda Vītola, Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš, Telpiskās plānošanas daļas teritorijas plānotājas Iveta Zālīte un Ilona Vaivode viesus iepazīstināja ar domes un pašvaldības struktūru, plašāk pastāstot par daļu darbu specifiku, kas ciešāk saistītas ar teritorijas attīstības un plānošanas un pārraudzības jautājumiem, par īstenotajiem un gaidāmajiem projektiem, par teritorijas plānošanas un attīstības jautājumiem.
 
Pēc tikšanās ar pašvaldības administrācijas pārstāvjiem viesi devās iepazīt teritoriju klātienē. Apmeklēja Katlakalnu - ciema veco daļu, Sausās Daugavas krastu pie Pļavniekkalna sākumskolas, jaunās apbūves piemērus pie Ģipšustūra, dārzkopības kooperatīvās sabiedrības apbūves piemērus Ziedonī. Baložu pilsētā, tajā skaitā Titurgā, apmeklēja - 20.g.s. 50.- 80. gadu komplekso apbūvi vienlaikus ar šodienas apbūves piemēriem.
 
 
Iveta Zālīte
Telpiskās plānošanas daļas teritorijas plānotāja
 
 
 Foto: Ilona Vaivode
 
 
  Drukāt