Ķekavas novada PII ,, Ieviņa’’ noslēdzies tematisko pasākumu mēnesis

,,Mēness, saule un tās spožums’’ – caur dziesmām un rotaļām bērni izzināja noslēpumainos debesu spīdekļus. Bērnu rokām darinātie darbiņi veidoja izstādi zālē, priecējot gan pašus, gan arī viesus.

Vismazākie pulcējās uz jautro  ,,Bantīšu un šlipsīšu ’’ balli, bet citas grupas mazākie   bija nolēmuši doties ,,Ceļojumā ar miega vilcieniņu.’’ Pasākumā  kopā ar mammu un tēti  tika izspēlētas jautras ucināšanas rotaļas, kā arī  dziedamās skaitāmpantiņu un pirkstu rotaļas.

Pateicoties vecāku atsaucībai un atraktivitātei, caur rotaļām, dziesmām un dejām varējām iepazīt Latvijas novadus, to tautas tērpus, tradīcijas. Bija sarūpēti arī novadam raksturīgie cienasti.

Vecākās grupas audzēkņi kopā ar vecākiem piedalījās tematiskā pasākumā ,, Mans mīļais spilventiņš’’.  Lieli un mazi, krāsaini un rakstaini, mīksti un smaržīgi- tik dažādi ir spilveni un tik dažādas ir dziesmas un rotaļas par tiem.

,, Ieviņas ‘’ vislielākie bērni pulcējās uz pasākumu  ,, Gribu visu zināt’’. Bērni paši bija sagatavojuši jautājumus un izrādījās- pat skolotājām nemaz nebija tik viegli rast atbildes uz tiem.

Vai zobu fejas ir īstas? Kā radās notis? Vai ir pazemes mājas?

Uz pasākumu bija uzaicināti bijušie  PII ,, Ieviņa’’ audzēkņi , kas prata parādīt, kā viņi prot spēlēt kokli, trompeti, čellu. Citi rādija moderno deju prasmi.  Jautājumu bija daudz un caur atbildēm uzzinājām daudz jauna un interesanta.

Izzinošo un jautro pasākumu mēnesis ir aizritējis, bet bērnudārzs ir tā vieta, kur nekad nekas nebeidzas. Esam ceļā uz pavasari un mūs atkal gaidīs daudz interesanta un aizraujoša.

 

PII ,,Ieviņa’’ metodiķe

Dzintra Gruzde

  Drukāt