Ķekavas vidusskolas ansamblis „Rasa” iegūst 1. pakāpes diplomu vokālās mūzikas konkursā

 8.martā Jelgavas 4. vidusskolā  sākās  Zemgales kultūrvēsturiskā novada vokālās mūzikas konkursa „Balsis 2013” 2.kārta. Konkursā pulcējās  25. labākie vokālie ansambļi no Jūrmalas, Ozolnieku, Bauskas, Jelgavas, Babītes, Neretas, Lielvārdes, Majoru, Aizkraukles, Skrīveru, Tukuma, Dobeles, Mārupes, Aizupes, Olaines, Engures un Ķekavas novadiem.

Šāds konkurss  notiek  jau  kopš  2007.gada, mudinot  Latvijas bērnus un jauniešus ar skanīgākajām balsīm  attīstīt  un veicināt  interesi dziedāt vokālajos ansambļos, duetos un trio. Obligāts nosacījums konkursā ir dziedāt latviešu tautas dziesmu a cappella.

 Vokālie ansambļi konkursā uzstājas akustiskā veidā, neizmantojot skaņu pastiprinošas iekārtas un pavadījumam izmantojot tikai akustisko mūzikas instrumentu. Konkurss notiek trīs kārtās.    

9.-12.klašu grupā Ķekavas novadu pārstāvēja Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis „Rasa”. Konkursantu sniegumu izvērtēja  profesionāla un kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija  diriģents, pedagogs, tautas mūzikas instrumentu ansambļu speciālists Jānis Grigalis, mūzikas pedagoģe, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas metodiķe un lektore Irēna Nelsone, mūzikas pedagoģe, vokālās grupas „Anima Solla” mākslinieciskā vadītāja Mārīte Puriņa un Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece Antra Strikaite.

                Ansambļa „Rasa” sniegumu žūrija novērtēja ar I pakāpes diplomu. Šajā 2. kārtā ansamblis ieguva augstāku vērtējumu, nekā 1. kārtā, par ko mums ir liels prieks un gandarījums. Par augsto sasniegumu paldies  ansambļa dziedātājām:  Eleonorai Matulei, Elīzai Ellai Dumpei, Evitai Kalniņai, Martai Jākobsonei, Dagmārai Martai Alksnītei, Katrīnei Žukai, Katei Damaltei un Signijai Gūtmanei. Paldies arī vecākiem par īkšķu turēšanu. Paldies skolotājiem, Īrisai Gailei, Vitai Timermanei, Dainai Marijai Zozuļai, skolas vadībai un skolotājiem par palīdzību un  atbalstu!

Gribētu citēt ansambļa dalībnieces Eleonoras Matules teikto, pēc konkursa : „Mums iespēju gūt tik augstu vērtējumu  sniedz ieguldītais darbs, skolotājas neizsmeļamais atbalsts, motivēšana un pats galvenais-saliedētība, ģimeniskums un draudzība, kas valda mūsu kolektīvā  un kliedē uztraukumu”.

Vai mums būs ceļazīme arī uz 3.kārtu? Par to mums paziņos 5.aprīlī, bet nezinot rezultātus, mēs turpinām apgūt jaunu repertuāru.

Ja  vēlaties dzirdēt ansambļa „Rasa” sniegumu klātienē, kā arī citus  Ķekavas novada bērnu vokālos ansamblīšus un deju kolektīvus, aicinu Jūs uz lielisku koncertu „Lieldienu šūpolēs Ķekavā”, kurš norisināsies 23. 03. 2013. plkst. 14.00 Ķekavas kultūras namā.

 

 

 

Ansambļa vadītāja, vokālais pedagogs, mag.paed.

Dace Bula

  Drukāt