Nodeva par suņa un kaķa turēšanu

Saskaņā ar Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Pašvaldības nodeva par suņu un kaķu turēšanu, dzīvnieka īpašniekam katru gadu jāsamaksā nodeva par suņa un kaķa turēšanu Ķekavas novada administratīvajā teritorijā - Ls 2 par vienu suni un Ls 1 - par kaķi.

Līdzekļi, kas iegūti no suņu un kaķu turēšanas nodevas, pašvaldība izlieto klaiņojošo suņu un kaķu izolācijas pasākumu finansēšanai, suņu reģistrācijas organizēšanai un vienota parauga žetonu iegādei. Dzīvnieka saimniekam, samaksājot nodevu pašvaldības kasēs Ķekavā, Baložos un Daugmalē, tiek izsniegts žetons, kas jāpieliek savam mīluļa kakla siksniņai.

Tie suņu un kaķu īpašnieki, kuri nav reģistrējuši savu mājdzīvnieku vietējā reģistrā, jādodas uz Ķekavas novada pašvaldību (14. kab., Gaismas iela 19, k.9, Ķekavā), līdzi ņemot dzīvnieka pasi vai vakcinācijas pasi, un jāaizpilda pieteikuma anketa. 

  Atgādinām - ja saimnieks vēlas ar savu dzīvnieku piedalīties izstādē vai uz laiku izbraukt ārpus Latvijas, dzīvniekam jābūt mikročipētam un reģistrētam datu bāzē, kā to paredz Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība. Sākot ar šo gadu mājas dzīvnieku reģistrācija ir maksas pakalpojums: par reģistrāciju – Ls 5, par dzīvnieka īpašnieka maiņu – Ls 3,50. Šo reģistrāciju var veikt arī Ķekavas novada pašvaldībā (14. kab., Gaismas iela 19, k.9, Ķekavā).

 

Vineta Bērziņa

 

  Drukāt