Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākums Odukalnā

25. martā Ķekavā pie Komunistiskā genocīda upuru piemiņas akmens Odukalnā norisinājās ziedu nolikšana un piemiņas brīdis, lai godinātu visus no Komunistiskā genocīda cietušos. 

Piemiņas pasākumu vadīja Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītāja Ināra Rumbiņa, aicinot atcerēties un nekad neaizmirst mūsu tautiešu ciešanas un šausmas, kas piedzīvotas baisajos izsūtījuma gados. Pasākumā piedalījās novada Domes, pašvaldības pārstāvji, kā arī novada iedzīvotāji. Klātesošos uzrunāja Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, kā arī savās atmiņās dalījās novada Domes  priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, kura ģimene arī piedzīvoja izsūtīšanu uz Sibīriju. Atceroties svešumā nodzīvotos 8 gadus, J.Krūmiņš novēlēja vairs nekad nevienam nepiedzīvot šādu traģēdiju.

Pēc atceres brīža pie piemiņas akmens Odukalnā,  visi interesenti tika laipni aicināti aplūkot piemiņas ekspozīciju par izsūtījuma gadiem, cilvēkiem, atmiņām Ķekavas novadpētniecības muzejā, nobaudot siltu tēju un pīrādziņus. Noklausoties muzeja darbinieku stāstījumu un atsaucoties aicinājumam Muzeju apmeklēja vairāki novadnieki, kuri dalījās savās atmiņās par izsūtījuma gadiem, par sajūtām, kādas tika piedzīvotas izdzīvojot tālaika notikumus, par dzīvi tālajā Sibīrijā un kara šausmām.

 

 

 

  Drukāt