Ķekavas novada policisti piedalās Iešlietu ministrijas sporta spēlēs

 

Ķekavas novada Pašvaldības policijas un Valsts policijas Baložu iecirkņa darbinieki ar izveidoto apvienoto komandu  4. un 5. jūnijā piedalās vērienīgajās Iekšlietu ministrijas (IeM) sporta spēlēs Kandavā.

 

Komanda tika izveidota pēc Ķekavas novada Drošības Kausa sacensībām, kurās par Kausu cīnījās novada Pašvaldības policijas un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa darbinieki. Sacensībās Drošības kausu ieguva Valsts policijas komanda.  Sacensībās policijas darbinieki piedalījās dažādās sporta disciplīnās, piemēram, futbolā, basketbolā, volejbolā, novusā, šautriņu mešanā, svaru bumbu celšanā un galda spēlē Zolīte. Pašvaldības policijas komanda uzvaru guva basketbolā un volejbolā, bet pārējās disciplīnās sīvā konkurencē pārāka tomēr izrādījās Valsts policijas komanda no Baložiem. Jautrus brīžus skatītājiem sacensību rīkotāji sagādāja stafetes laikā, kur komandas mērojās izveicībā un izturībā, stumjot džipu, kā arī izpildot citus atraktīvus sporta uzdevumus.

 

 „Šobrīd Ķekavas novadā gan Pašvaldības, gan Valsts policijas darbinieki cieši sadarbojas, lai iedzīvotāji novadā justos droši un pasargāti. Mūsu sporta spēļu mērķis bija ne tikai stiprināt sadarbību, saliedējot policijas darbiniekus kopīgajās sporta aktivitātēs, bet arī mudināt ar savu piemēru jauniešus pievērsties veselīgam, aktīvam dzīvesveidam un popularizēt policijas darbinieku arodu,” uzsver Ķekavas novada Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.
 
 

Savukārt IeM Sporta svētku sākums meklējams 1988. gadā, kad Kandavā tika noorganizēts pirmais sporta un atpūtas pasākums, kurā varēja piedalīties ikviens iekšlietu sistēmas darbinieks. Pirmo gadu laikā pasākumā piedalījās ap 200 līdz 300 darbinieku, kuru vaļasprieks bija tūrisms. Taču ar katru gadu to skaits pieauga. Pēdējos gados Sporta svētkos Kandavā piedalījās jau vairāk nekā divi tūkstoši dalībnieku no dažādiem dienestiem un rajoniem, kā arī vieskomandas no ārvalstīm. Iekšlietu ministrijas Sporta spēlēm Kandavā šogad aprit 22.gadadiena un tās notiek divdesmito reizi.

  Drukāt