Ķekavas novads Gaismas pils atklāšanā (foto)

Šogad augusts ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas mēnesis, kas sevī ietver sen gaidīto Latvijas notikumu - „Gaismas pils” atklāšanu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas atklāšanas svētki ilga divas dienas- 28. un 29.augustā. Ķekavas novads 28.augustā sevi prezentēja ar nesen iznākušo grāmatu par latviešu strēlnieku cīņām Nāves salā un iepazīstināja apmeklētājus ar aromātisko un daudzveidīgo garšaugu pasauli.   

 

 

28. augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā jau no plkst. 12.00 valdīja varena rosība- visi Latvijas novadi vienuviet. Novadu dienā bija iespēja dancot, dziedāt, klausīties, runāt, radoši izpausties un gardi mieloties, tikties ar  Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales īpašām personībām, kolektīviem, iepazīt iedvesmojošus darbus un grāmatas.  Diena, kur iedvesmot sevi  un citus.

 

Pasākumā piedalījās arī Ķekavas novada personības! Novadu dienā, 28. augustā, plkst. 17.00 otrajā stāvā (217. telpa) bija lekcija ar harizmātisko un zinošo Annu Šmiti jeb sabiedrībā dēvēto Garšvielu Anniņu, kas stāstīja par garšvielu burvību, to īpatnībām un atklāja arī īpašās receptes! Kā saka pati Anniņa: ”Nepērc lielveikalā - ēd veselīgi no sava dārza!” Apmeklētājiem bija iespēja pasmaržot, nogaršot un salīdzināt tikko no dārza plūktus zaļumus un augus.

 

Savukārt plkst. 18.00 netālu no Garšvielu Anniņas (otrajā stāvā) pulkvedis Jānis Hartmanis prezentēja grāmatu "Latviešu strēlnieki Nāves salā 1916", ko finansējusi Ķekavas novada pašvaldība.  Grāmatā detalizēti izsekots varonīgo latviešu vīru vairāku mēnešu ilgajām cīņām Nāves salā. Darba pamatā ir ilgstoša un rūpīga dokumentālo ziņu, kā arī notikumu vietas izpēte, kuras rezultātā radusies pirmā monogrāfiskā publikācija par latviešu strēlniekiem Nāves salā. Grāmata ir Ķekavas novada pašvaldības reprezentācija, un tā nav pieejama pārdošanā. Savukārt zinošākajiem lekcijas dalībniekiem bija ekskluzīva iespēja tikt pie jaunās grāmatas eksemplāra!

FOTO GALERIJA 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta  daļa

29.08.2014.

 

  Drukāt