Aicina piedalīties skolēnu radošo darbu konkursā „Mana Daugava”

Daugavas muzejs, sadarbībā ar biedrību „Daugavas Savienība” un Salaspils novada domi, aicina piedalīties visu Daugavas krastos esošo novadu vispārizglītojošo mācību iestāžu 7.-12. klašu skolēnus,  radošo darbu konkursā „Mana Daugava”.

 

Konkursa mērķis ir izpratnes par vērtību saglabāšanas nepieciešamību pilnveidošana jauniešu auditorijā, ar konkursa palīdzību attīstot skolēnu interesi par Daugavu un Latviju, tajā esošajām vides, ekoloģiskajām, dabas un kultūras vērtību saglabāšanas problēmām un to iespējamajiem risinājumiem. Skolēniem, izmantojot foto vai video projektus, būs jāiekļaujas konkursa tematikā „Mana Daugava”, atklājot un parādot kādu sev, novadam vai visai valstij nozīmīgu stāstu vai problēmjautājumu sakarā ar vides kvalitātes, ekoloģisku, dabas vai kultūras vērtību saglabāšanu saistītu faktoru Daugavas kontekstā. Konkursā piedalās skolēni indviduāli vai komandās līdz četriem cilvēkiem.

 

Konkurss norisināsies divās kārtās, ar noslēguma pasākumu un uzvarētāju apbalvošanu Daugavas muzejā. Pirmās kārtas ietvaros skolēni līdz 2014. gada 1. novembrim iesūta savus darbus elektroniski uz e-pasta adresi daugavas.konkurss@inbox.lv, saņemot apstiprinošu atbildi, ka darbs konkursam pieņemts. Pēc pirmās kārtas noslēgšanās žūrijas komisija atlasīs 10 tās skatījumā labākos darbus, 5 labākās foto un 5 labākās video prezentācijas, kuru veidotāji tiks uzaicināti piedalīties konkursa noslēguma pasākumā Daugavas muzeja telpās 2014. gada 14. novembrī. Noslēguma pasākuma ietvaros finālisti prezentēs savus darbus žūrijas komisijai, kura pēc visu finālistu prezentāciju noskatīšanās noteiks konkursa laureātus.

 

Konkursa galvenā balva būs planšetdators Samsung Galaxy TAB, laureāti saņems arī atzinības rakstus par izcīnīto pirmo vietu konkursā “Mana Daugava”. Otrās un trešās vietas ieguvēji iegūs veicināšanas balvas un atzinības rakstus.

 

Plašāku informāciju par konkursu meklējiet Daugavas muzeja mājaslapā www.daugavasmuzejs.lv, kā arī sociālajos tīklos – facebook un twitter @DaugavasMuzejs. E-pasts: zigmars.gailis@inbox.lv

 

Zigmārs Gailis

27.08.2014.

 

 

  Drukāt