Sācies jaunais mācību gads

Ar svinīgiem pasākumiem novada izglītības iestādēs ieskandināts jaunais mācību gads. Ar svētku sveicieniem visās skolās viesojās arī Ķekavas novada domes pārstāvji, uzsverot, ka šogad izglītības jomā varam patiešām lepoties ar īpašiem sasniegumiem.

 

Kā viens no svarīgākajiem ir Ķekavas vidusskolas sākumskolas klašu ēkas 2. kārtas veiksmīga īstenošana ar prognozētu celtniecības pabeigšanu jau 2014. gada nogalē. Tāpat varam lepoties ar to, ka šogad visās skolās ir visas klases, kas dažviet tiek pieredzēts pat pēc 11 gadu pārtraukuma. 

 

Ķekavas novada skolās šogad ir bagātīgs pirmo klašu skaits – piecas 1. klases uzsākušas mācību gadu Ķekavas vidusskolā, četras - Baložos, divas – Pļavniekkalnā un pa vienai Daugmalē un privātajā pamatskolā Gaismas Tilts 97. Skolēniem no 1. līdz 4.klasei tiek nodrošinātas valsts un pašvaldības apmaksātas brīvpusdienas, savukārt novada vidusskolu 10. klašu audzēkņiem tiek piešķirti lietošanai planšetdatori, kā arī iespēja par sasniegumiem mācībās saņemt stipendiju. 

 

Kopējais audzēkņu skaits šogad Ķekavas vidusskolā sasniedzis 887, no tiem 124 pirmklasnieki, Baložos kopā ar pirmsskolas grupām mācības uzsācis 551 izglītojamais, Daugmalē - 208, Pļavniekkalnā - 175, bet privātajā pamatskolā Gaismas Tilts 97- 159.

 

Arī visās trijās novada profesionālās ievirzes skolās audzēkņu skaits ir lielāks nekā jebkad – Ķekavas Mākslas skolā tas sasniedzis 246, Ķekavas mūzikas skolā - 237, bet sporta skolā savas prasmes šogad pilnveidos 292 novada bērni un jaunieši.

 

Lai iedvesma un entuziasms visiem jaunajā mācību gadā!


 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

02.09.2014.

 

 

 

  Drukāt