Daugmales pamatskolā atkal visas klases

Uzsākot 2014./2015.mācību gadu, Daugmales pamatskolā atkal ir pilns klašu komplekts - visas deviņas klases pirmo reizi pēc vienpadsmit gadu pārtraukuma, kopā- 121 skolēns, 18 pedagogi; pirmsskolas grupa- 84 bērni vecumā no 1,5 līdz 6 gadiem un 12 pedagogi, kā arī multifunkcionālais centrs ar peldbaseiniem, kuri jau darbojas un uzņem peldētgribētājus. 

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, Daugmales pamatskolā tika veikti remontdarbi skolas virtuves un ēdnīcas telpās, lai nodrošinātu gan telpu atbilstību higiēnas prasībām, gan uzlabotu temperatūras režīmu. Vēsums skolas telpās ir bijusi viena no problēmām, kura pakāpeniski tikusi risināta gandrīz desmit gadus. Pēc ēdamzāles remonta pabeigšanas var apgalvot, ka viss, ko bija iespējams paveikt „no iekšpuse”, ir padarīts.

 

Tuvākā vai tālākā nākotnē lielākais darbs, kurš būtu veicams, visas 1989.gadā būvētās skolas ēkas siltināšana no ārpuses. Jau šogad bija plānots veikt skolas sporta zāles jumta siltināšanu, bet, veicot ēkas jumta inženiertehnisko apsekošanu, speciālisti norādīja uz nepieciešamību veikt papildus darbus, kuri nebija paredzēti izstrādātajā projektā un būtiski sadārdzināja plānoto tāmi. Izprotot finanšu situāciju un to, ka papildus līdzekļus tam šobrīd nav iespējams saņemt, skolas administrācija piedāvāja mainīt darbu kārtību un uzlabot skolēnu sadzīves apstākļus. Novada dome apstiprināja piedāvātos budžeta grozījumus, un Daugmales skolā tika izveidota jauna skolēnu garderobes telpa, kura ir trīs reizes lielāka par iepriekšējo un rada iespēju izvietot individuālos garderobes skapīšus. Šobrīd telpa ir sagatavota un aprīkota ar vecajām garderobes iekārtām, jo skapīšu iepirkums ir procesā un to uzstādīšana notiks skolēnu brīvlaikā. Bet jau tagad aptaujātie skolēni un vecāki saka atzinīgus vārdus par garderobes izveidošanu. Šos dažādos izteikumus var koncentrēt vienā vārdā: „Beidzot..!”.

 

Daugmales pamatskolas administrācija saka paldies Ķekavas novada domei un pašvaldībai par izpratni un atsaucību visa novada izglītības jautājumu risināšanā, tajā skaitā Daugmalē, un novēl arī turpmāk rīkoties mērķtiecīgi, izlēmīgi un, kad nepieciešams, arī ātri!

 

Daugmales pamatskolas direktors

Andris Ceļmalnieks

04.09.2014.

 

  Drukāt