Sācies projekta „Comenius” otrais gads

Šajā mācību gadā ir paredzēts turpināt darbu pie Comenius daudzpusējās sadarbības projekta, kura tēma ir „Vides ilgtspējība ir mūsu atbildība” un kurā piedalās gan skolotāji, gan skolēni vecumposmā no 14 līdz 18 gadiem (8.-12.kl.).

 

 

Projekta otrā gada ietvaros ir plānotas četras vizītes pie mūsu sadarbības partneriem Turcijā, Rumānijā, Polijā un Itālijā. Pirmā vizīte notiks laika posmā no 8. līdz 13.oktobrim Turcijā. Vizītes laikā apskatīsim pirmajā gadā paveiktos darbus un vienosimies par turpmākajām aktivitātēm.

 

Mūsu galvenais uzdevums šajā mācību gadā ir veikt aptauju, lai novērtētu skolas iekšējās un ārējās vides stāvokli, apkopot rezultātus un izveidot skolas vides labiekārtošanas plānu. Vienlaikus ar plāna izveidi ir paredzēts realizēt arī vairākus pasākumus: eskursijas uz vietējām ekoloģiskām ražotnēm, konkursu par labāko reklāmu tēmai „Vides aizsardzība”, „ekoloģiskās pēdas” rādītāju noskaidrošanu, īsfilmu veidošanu par vides tēmām un tās problēmām, skolas kampaņu, kuras ietvaros uzsāksim skolas labiekārtošanas plāna realizāciju, kā arī koku stādīšanas akciju.

 

Jau jūnija mēnesī skolotāji un projektā iesaistītie skolēni apciemoja vietējos ekoloģiskos ražotājus: Ķekavas vidusskolas skolotāju Regīnu Eihmani, kurai ir sava biškopības saimniecība, Līgu Manguli, kuras dārzniecībā SIA „Flourishing” audzē tomātus, gurķus, stādus, puķes, un Agitu Eizenbergu, kura pati gatavo ziepes, vāra sīrupus un gatavo ziedūdeņus, kā arī nodarbojas ar dizainu. 

 

Jūlija Kokareviča

09.09.2014.

 

  Drukāt