Noslēdzies mūžizglītības programmas „Grundtvig” projekts

Septembrī Doles Tautas namā Ķekavā notika Eiropas Savienības mūžizglītības programmas „Grundtvig” partnerības projekta „Lifelong Emotions – Learning through Music” noslēguma pasākums ar vīru vokālā ansambļa no Ķekavas piedalīšanos.

 

 

Projekta „Lifelong Emotions – Learning through Music” noslēguma pasākuma ietvaros tika sniegts ieskats projekta aktivitātēs, sasniegtajos rezultātos, kā arī tika prezentēta projekta brošūra kopā ar mūzikas ierakstu, kurā ir dzirdamas visu projekta partneru izpildītās dziesmas trīs valodās – velsiešu, horvātu un latviešu.

 

Noslēguma pasākuma apmeklētājiem bija lieliska iespēja dzirdēt vīru vokālā ansambļa projekta ietvaros apgūto, aranžēto un reinterpretēto dziesmu izpildījumu. Projekta brošūras tika izplatītas Ķekavas novada kultūras darbā iesaistītiem cilvēkiem, Tūrisma informācijas centrā, mūzikas skolā, vispārizglītojošo skolu mūzikas pedagogiem, koru dalībniekiem un citiem interesentiem.

 

„Grundtvig” partnerības projekta „Lifelong Emotions – Learning through Music” aktivitātes ir vērstas uz pieaugušo prasmju un pieredzes paaugstināšanu, interpretējot un apgūstot horvātu un velsiešu tradicionālo dziesmu repertuāru, kā arī uz divu partnervalstu mūzikas mantojuma izpēti. Liela uzmanība tika veltīta arī pareizai dziesmu tekstu izrunai, kas veicināja izglītojamo zināšanas par dažādām ES valodām. Saskaņā ar projekta dalībnieku teikto, šis projekts viennozīmīgi papildināja arī ikviena dalībnieka personisko izaugsmi.

 

ES Mūžizglītības programmas Grundvig apakšprogrammas Partnerības līgums Nr.2012-1-HR1-GRU06-019422 „Lifelong Emotions – Learning through Music” tiek īstenots, pārņemot to no likvidētās Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras. Projektā piedalās trīs partneri – projekta koordinators no Horvātijas „Kulturno umjetničko društvo Moslavina Kutina”, partneris no Velsas, Apvienotā Karaliste „Creation Community Development Limited”, partneris no Latvijas – Ķekavas novada pašvaldība.

 

Attīstības daļa

15.09.2014.

  Drukāt