Šobrīd novadā realizējamo projektu pārskats
Ķekavas novadā a pašvaldība jau gada sākumā bija skaidri definējusi ieceres, ko 2014. gada 12 mēnešos plāno realizēt. Jāatzīst, ka daži no plānotajiem darbiem dažādu apsvērumu dēļ ir uz laiku atlikti. Taču lielākā daļa tiek īstenoti. Piedāvājam apskatu par šī gada projektiem Ķekavas novada teritorijā.

 

Ķekavas sākumskolas 2. kārta

 

Ķekavas sākumskola joprojām ir vērienīgākais šobrīd īstenojamais projekts. Būvniecības II kārta norit pēc grafika, un būvnieki ir pārliecināti, ka ēka tiks nodota ekspluatācijā plānotajā laikā – līdz šī gada beigām. Paralēli darbiem būvlaukumā norisinās iepirkuma procedūra skolas aprīkojuma un mēbeļu iegādei, lai jau pēc jaunā gada skola būtu gatava uzņemt visus Ķekavas sākumskolēnus. Kopējās 2. kārtas būvniecības izmaksas ir 5,6 miljoni eiro, bet aprīkojuma iegādei atvēlēti nedaudz vairāk kā 400 000 eiro.

 

Līdzšinējā Ķekavas sākumskolas ēka pēc skolēnu pārcelšanās uz jaunajām telpām piedzīvos vērienīgas pārvērtības – vēsturiskā būve pārtaps par mājokli mūsu novada topošajiem māksliniekiem. Lai ēku pielāgotu mākslas skolas vajadzībām, sperts pirmais mazais solītis ceļā uz mērķi – šobrīd speciālisti strādā pie projekta tehniskās specifikācijas, lai būtu iespējams spert nākamo soli - izsludināt iepirkuma procedūru.

 

 

 

Ambulance Baložu pilsētā 

 

Savukārt Baložos finiša taisnei strauji tuvojas ambulances nodošana iedzīvotāju rīcībā Rīgas ielas 2 namā. Šobrīd atliek vien sakārtot visu nepieciešamo dokumentāciju, lai telpas varētu uzņemt medicīnas speciālistus un viņu pacientus.

 

 

 

Atjauno meža meliorācijas sistēmas

 

Sadarbībā ar VAS „Latvijas valsts meži” tiek realizēts projekts „Meliorācijas sistēmu „Meža masīvs Ezeri”, „Kraukļu purvs” rekonstrukcija Ķekavas novadā”, Nr. 13-04-L12500-000209. Projekta kopējās izmaksas ir 69428 eIro, finansējums no ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai – 57378 eiro, Lauku attīstības programmas pasākuma “Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu” aktivitātes “Meliorācijas sistēmu rekonstrukcija un renovācija” ietvaros.

Projekta rezultātā tiks rekonstruētas meža meliorācijas sistēmas Ķekavas novadā kopumā aptuveni 200 ha platībā, tajā skaitā 63 ha platībā Ķekavas novada pašvaldībai piederošā zemes gabalā “Ezeri”, Daugmales pagastā, un līdzās esošajās valsts meža platībās, kuras apsaimnieko VAS “Latvijas valsts meži” – “Kraukļu purvs”, Zemgales mežsaimniecības Misas meža iecirknī.

 

 

Ievu ielas Katlakalnā rekonstrukcija

 

 

Noslēgumam tuvojas Ievu ielas Katlakalnā rekonstrukcija, kuras rezultātā būs uzlabota piekļuve atpūtas vietai „Nēģīši” pašā Daugavas krastā. Te jau otro gadu pašvaldība veic labiekārtošanas darbus. Pērn izveidotas divas piknika vietas, izvietoti soli, atkritumu urnas, pārģērbšanās kabīnes, iekārtots pludmales volejbola laukums, turpretī šovasar tiek būvēts apgaismots stāvlaukums un gājēju ietve. Jāatzīst, ka Katlakalna iedzīvotāji pauduši neizpratni, kādēļ šiem darbiem izvēlēts tieši laiks pašā vasaras karstumā, kad cilvēki labprāt peldas, sauļojas, pavada atvaļinājumus svaigā gaisā pie ūdeņiem? Ķekavas novada pašvaldības ceļu uzraudzības speciālists Arvis Krūmiņš skaidro, ka vasara ir vispiemērotākais laiks šādu darbu veikšanai un lūdz iedzīvotājus būt saprotošiem, jo turpmāk uz „Nēģīšiem” varēs komfortabli nokļūt un atpūsties.

 

 

 

Stiprina Ķekavas upes krastu

 

Turpinās arī Ķekavas upes krasta stiprināšana gar bērnudārzu „Ieviņa”. Gar krastu ir novākts viss apaugums un demontēts vecais bērnudārza žogs, upes krastā ieklāta dolomīta akmeņu pamatne, virs kuras tiek montēta gabionu aizsargsiena – metāla stiepļu grozi, kas tiek pildīti ar granīta laukakmeņiem. Turpmāk krasta augšmalā būs žogs un drošības barjera ar betonētu pamatni, iebūvētas drenas lietus ūdeņu novadīšanai, gājēju celiņš un līdzena upes krasta nogāze. Plānots, ka darbi tiks pabeigti līdz septembra beigām, tad arī tiks atcelti satiksmes ierobežojumi pie daudzdzīvokļu nama Gaismas ielā 19, k.11.

Ķekavas upes krasta stiprināšana ir viens no paredzētajiem darbiem Ķekavas upes parka izveidē, kura īstenošanai šobrīd tiek gatavots viss nepieciešamais iepirkuma procedūras uzsākšanai. Lai novērstu avārijas situācijas draudus, kā nākamais tiks stiprināts krasts upes posmā pie 10. mājas – Gaismas ielā 19 k.10, Ķekavā. Projektu ieplānots realizēt jau 2016. gadā.

 

Ķekavā remontē tiltiņu

 

 

Sākti tilta remontdarbi Ķekavā starp Gaismas ielas 19, k.10 un Nākotnes ielas 36/14 namiem jeb tā dēvētajām 10. un 14. mājām. Remontdarbus veic SIA “Ķekava – PMK”, un tos plānots pabeigt līdz šī gada oktobrim. Sakarā ar uzsāktajiem tilta remontdarbiem iedzīvotāji aicināti šķērsot upi pāri otram netālu esošajam gājēju tiltam. Atgādinām, ka minētais tilts pār Ķekavas upīti tika slēgts autotransportam jau pagājušajā gadā, jo bija avārijas stāvoklī.

 

Uzlabo ceļu segumus 

 

 

Šovasar īstenoti vairāki projekti sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Baložos autoceļa V3 Rāmava – Baloži posmā no 0,2 – 1,7 km tika veikta virsmas apstrāde, kuras nepieciešamību gan sākotnēji autovadītāji vērtēja pretrunīgi. Taču VAS “Latvijas Valsts ceļi” speciālisti atzīst, ka šis visekonomiskākais ceļa virsmas raupjuma un hidroizolācijas slāņa atjaunošanas veids sevi attaisno un ka tas ir piemērots ceļu posmiem ar mazu un vidējo intensitāti. Jau pēc dažu mēnešu vai pat tikai nedēļu lietošanas ceļš, kur veikta virsmas apstrāde, pēc komforta un kvalitātes ir līdzīgs asfaltētajiem ceļiem.

Arī uz autoceļa V6 Gaismas ielā, Ķekavā, tika veikta divkāršā ceļa virsmas apstrāde, šķembu kārtā ieklājot bitumenu. Izmantojot šo metodi, grants seguma ceļš iegūst asfaltam līdzīgu segumu, kas nodrošina komfortablākus braukšanas apstākļus, kā arī tiek novērsta ceļa putēšana. Šāda seguma noturība ir vidēji pieci līdz desmit gadi, pēc tam virsmas apstrāde ir jāatkārto.

Turpinās arī VAS “Latvijas Valsts ceļi” un Ķekavas novada pašvaldības pērn uzsāktais projekts „Valsts galvenā autoceļa A7 Rīga – Bauska – Lietuvas robeža (Grenstāle) un valsts vietējā autoceļa V6 Ķekava – Plakanciems krustojuma rekonstrukcija”.

Pagājušajā gadā pirmās kārtas ietvaros uzstādīts luksofors, savukārt šovasar tiek realizētas projekta 2. un 3. kārta, kas paredz dalītā gājēju un velosipēdu celiņa izbūvi 600 metru garā Rīgas ielas posmā no Gaismas ielas līdz Doles Tautas namam.

Tāpat līdz oktobrim “Latvijas Valsts ceļi” plāno veikt grīdas remontu autobusu pieturvietā pie Doles – Ķekavas ev. lut. baznīcas.

 

 

 

Renovē daudzīvokļu māju Ķekavā

 

 

Augustā uzsākti renovācijas darbi Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas „Straumes” Ķekavā, Nākotnes ielā 12 siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros. Šajā mājā atrodas 30 dzīvokļi.

Renovācijas darbus veic Pilnsabiedrība ”Stefs-MD”. Būvdarbu līguma summa saskaņā ar iepirkumu procedūras rezultātiem – 257 532,48 eiro, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis. Ieskaitot būvuzraudzību, autoruzraudzību un uz energoefektivitāti neattiecināmās izmaksas (aukstā ūdens un kanalizācijas maģistrālā vada nomaiņa mājā, lietus  ūdens novadīšanas, gāzes ievadu pārbūves u.c.), kopējā summa sasniegs 280 000 eiro. Projekta veiksmīgas īstenošanas gadījumā 81 000 eiro sedz Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonds un 15 000 eiro Ķekavas novada pašvaldība.

Renovācijas projekta ietvaros paredzēts – fasāžu siltināšana; gala sienu siltināšana; cokola siltināšana; pagraba griestu siltināšana; jumtiņu siltināšana virs kāpņu telpām; logu un durvju nomaiņa kāpņu telpās; apkures sistēmas pārbūve no viencauruļu sistēmas uz divcauruļu sistēmu maģistrālajiem un stāvvadiem; apkures stāvvadu un sildķermeņu pieslēgumu pārbūve dzīvokļos; daļēja sildķermeņu nomaiņa dzīvokļos; daļēja logu nomaiņa dzīvokļos.

 

                     

 

Turpinās ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi Ziedonī

 

 

Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams ir pieņēmis lēmumu apmierināt Ķekavas novada pašvaldības un SIA „Ķekavas nami” lūgumu par būvatļaujas atjaunošanu ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbiem ciematā Ziedonis. Būvdarbi tiek atsākti visā ciemata Ziedonis teritorijā, izņemot gar īpašumu „Ābeļkalni”.

Ielu seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbus esošajā stāvoklī šķērsielās, kas piekļaujas Ziedoņa alejai un Ozolīšu ielai, paredzēts pabeigt līdz 2014. gada beigām, tajā skaitā atjaunot asfalta segumu. Izņēmums varētu būt Lavandu iela, kur tikai šobrīd uzsākti būvdarbi.  Pārējā teritorijā, ja nebūs īpaši nelabvēlīgi laika apstākļi,  līdz gada beigām tiks pabeigti apakšzemes komunikāciju izbūves darbi, bet ielu seguma atjaunošana un labiekārtošana tiks pabeigta pavasarī, tajā skaitā arī asfalta seguma atjaunošana daļā Vēju ielas un Egļu ielā. Lai arī komunikāciju izbūve šajās ielās ir gandrīz pabeigta jau šobrīd, sānielu pieslēgumu dēļ ielas pilnībā varēs atjaunot tikai pēc ziemas perioda.

 

 

 

Izbūvēti pirmie ūdensvada un kanalizācijas metri Rāmavā 

 

 

Uzsākta ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve ciematā Rāmava ar darbiem Zāļu ielā. Šajās dienās sākas darbi arī Krasta un Rāmavas ielās.

Būvdarbu laikā transporta kustība būs ierobežota. Rāmavas iedzīvotājiem satiksme tiek organizēta pa Kalna ielu un tālāk pa autoceļu V2. Pēc būvdarbu pabeigšanas pie SIA „Sanitex” loģistikas centra tiks atjaunota satiksme pa Rāmavas ielu Rīgas virzienā. Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem. Lai arī būvdarbi tiks organizēti tā, lai maksimāli nodrošinātu piekļūšana savām mājām, atsevišķos gadījumos šaurākajās vietās iespējami īslaicīgi piekļūšanas traucējumi.

 

 

Jauns segums laukumam pie Ķekavas sporta kluba

 

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra vasaras periodā īstenoja vairākus projektus sporta infrastruktūras sakārtošanai. Kā viens no redzamākajiem izdarītajiem darbiem ir jauna asfalta seguma izbūve pie Ķekavas sporta kluba. Turpmāk šis laukums būs piemērots ne vien automašīnu novietošanai, bet arī tādiem sporta veidiem kā skrituļošana, strītbols u.c., kam nepieciešams īpaši gluds segums un atbilstošs līniju krāsojums, uzstādīti arī jauni strītbola grozi. Jaunā seguma būvniecība Ķekavas novada sporta aģentūrai izmaksāja nedaudz vairāk par 32 000 eiro, būvdarbus veica SIA ”Autoceļi”. Jāpiemin, ka stāvlaukuma segums nav bijis iepriekš mainīts kopš sporta kluba ēkas nodošanas ekspluatācijā 1989. gadā.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

16.09.2014.

 

  Drukāt